Al Di Meola, recital de jazz magistral pe scena Operei Naționale din Cluj!

Într-o sală arhiplină a Operei Naționale din Cluj-Napoca în care temperatura a trecut lejer de 35 de grade, transformând locația într-o veritabilă saună, chitaristul american de origine italiană Al Di Meola a oferit un concert spectaculos de jazz alături de Peo Alfonsi, chitarist și compozitor italian, și percuționistul maghiar Peter Kaszas, în cadrul turneului internațional „Elysium & More Unplugged”, turneu pe care aceștia îl susțin în toată Europa.

Al Di Meola la Cluj

„Elysium” este cel mai recent album al artistului, gândit ca o reîntoarcere la jazz-ul pur, în care chitara are o vibrație specială. În varianta originală, piesele au fost înregistrate atât cu chitară electrică, dar și cu chitară acustică, astfel încât transpunerea lor într-o variantă unplugged a fost un pas venit natural. „Elysium” este un amestec de rock și jazz în ritmuri delicate.

Al Di Meola a revenit după 4 ani la Cluj-Napoca, după concertul pe care l-a susținut aici în 2011. A fost ales de patru ori „cel mai bun chitarist de jazz al tuturor timpurilor” de către revista Guitar Player Magazine, iar anul acesta a primit titlul „Miles Davis Award” la Festivalul Internațional de Jazz de la Montreal, unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume.

Chitaristul a urcat pe scena Operei Naționale din Cluj în jurul orei 20:00 și a cântat până spre ora 22, cu o pauză de 15 minute între părți. Acesta a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul clujean pentru virtuozitatea sa unică, felul cum mânuiește chitara și spectacolul pe care l-a oferit în fața clujenilor

al di meola

al di meola

al di meola

al di meola

al di meola

Evenimentul a fost organizat de Diesel Events.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.