Al doilea tramvai care dă culoare traficului din Cluj, pus în circulaţie – KERO: „O alternativă creativă la publicitatea de pe tramvaie”- FOTO/VIDEO

La Cluj-Napoca arta stradală a ajuns la un alt nivel, pe mijloacele de transport în comun. Cel de-al doilea tramvai colorat de către artistul clujean cunoscut sub numele de scenă KERO Zen a fost pus în circulaţie luni, 21 august 2017, iar primarul Emil Boc a fost şi el printre cei care l-au testat şi s-a declarat impresionat de felul cum arată.

Tramvaiul a făcut prima oprire în staţia de pe strada Horea la ora 19:30, unde s-au urcat primii călători, parcurgând traseul clasic şi retur.

Evenimentul de lansare a fost deschis cu o prezentare a proiectului „Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roți” oferită chiar de către artistul KERO Zen în cel mai nou spaţiu cultural al Clujului, H33, aflat în clădirea fostului depozit „Prodvinalco” de pe strada Horea. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei si Consiliului Local Cluj-Napoca, CTP Cluj-Napoca, Grupul NOI, Urbannect şi Launloc.

„Pot să zic că de când fac grafitti mi-am dorit să văd mijloacele de transpot în comun ca nişte opere de artă şi la Cluj începe uşor-uşor să se întâmple ceva în acest sens. Proiectul vine ca un răspuns la publicitatea expusă în spaţiul public, în special pe tramvaie, iar noi încercăm să venim cu o alternativă mai creativă, să transmitem mai multă culoare, veselie şi să facem lumea mai conştientă că există şi alte opţiuni de transport decât maşina personală”, a declarat artistul KEROsen.

„Totul e făcut handmade şi întreg procesul a durat o săptămână. Sperăm ca pe viitor să ducem proiectul mai departe, în sensul că noi am vrea să intervenim şi în interiorul tramvaiului, dar asta depinde de noi şi de ce posibilităţi avem”, a mai susţinut KERO Zen, cel care a vorbit pe întuneric, acesta nedorindu-şi să îi fie expusă faţa.

Reprezentanţii Companiei de Transport Public Cluj s-au declarat încântaţi de colaborarea cu artiştii stradali.

„Începând de anul trecut când s-a iniţiat proiectul tramvaie colorate, Compania de Transport Public Cluj a fost foarte deschisă pentru promovarea acestui tip de artă, astfel că am pus la dispoziţie acestor artişti stradali un tramvai pe care noi l-am pregătit. După ce acest tramvai a ieşit în circulaţie am fost foarte plăcuţi impresionaţi de feedback-ul pe care l-am primit pe reţelele de socializare şi nu numai, astfel încât anul acesta când s-a propus continuarea acestui proiect noi am dorit să le dăm 5-6 tramvaie să fie colorate, iar acest tramvai a ieşit excepţional. Sperăm ca pe viitor acest proiect să continue şi să avem cât mai multe astfel de tramvaie ca să putem afirma cu adevărat că avem o galerie de artă pe roţi în Cluj-Napoca”, a declarat şeful secţiei de tramvaie din cadrul CTP Cluj-Napoca.

Este al doilea tramvai desenat în cadrul acestui proiect „Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roți”, primul fiind pus în circulaţie anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.