Toamnă fără Comedy Cluj în acest an! Sorin si Horatiu Dan s-au retras din managementul festivalului, iar editia a 9-a a fost amanata pentru 2018!

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj au anuntat in aceasta dimineata prin intermediul unui comunicat de presa schimbarea conducerii si amanarea editiei a 9-a ce trebuia sa aiba loc in acest an pentru 2018.

Astfel, daca erati obisnuiti ca la inceput de toamna sa avem Comedy Cluj, in acest an festivalul ia o pauza dupa 8 editii pline.

„Dragi iubitori ai comediei,

Din păcate, toamna aceasta va fi una cu mai puține zâmbete decât v-am obișnuit până acum. Cea de-a IX-a ediție a Comedy Cluj se amână pe anul 2018. Am luat această decizie pentru a ne putea asigura că începând cu anul 2018, împreună cu voi, vom explora comedia și multitudinea de moduri în care aceasta se manifestă.

Ne revedem în 2018 la Comedy Cluj #9!”, se arata in informarea organizatorilor.

De asemenea, managementul festivalului s-a schimbat, iar noua conducere a decis amânarea ediției cu numărul IX „pentru a demara cu succes implementarea unei noi strategii pe termen lung”, au precizat noii responsabili de festival. „Am decis să amânăm ediția din acest an pentru a defini o viziune și o strategie pe termen lung care presupune diversificarea și creșterea festivalului. Vom reveni în 2018 cu surprize și evenimente care explorează comedia din mai multe puncte de vedere și prin diferite forme de artă sau exprimare”, a sustinut Vlad Gliga, noul director al Comedy Cluj si fondator TEDxEroilor. 

Fondatorii Comedy Cluj, Horaţiu şi Sorin Dan s-au retras din festival, iar directorul artistic, Bogdan Besliu, va ramane in continuare in proiect. 

De-a lungul celor opt ediții desfășurate, Comedy Cluj a proiectat peste 950 de filme de comedie, iar la ediția din 2015 s-au introdus primele spectacole de teatru de comedie. În viitor festivalul va continua diversificarea evenimentelor conexe care pun publicul în fața altor forme de comedie, spun organizatorii. Pentru ediția a IX-a, care va avea loc în 2018, organizatorii promit că spectatorii vor avea parte de “o experiență care îi va îndemna să exploreze comedia”.

La ediţia din 2016 – a 8-a, programul a inclus 150 de filme, iar bugetul festivalului a fost de 250.000 de euro, mai mic decât anul precedent, conform echipei de festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.