Al șaptelea sezon Game of Thrones va avea cel mai lung episod din istoria serialului

Ultimul episod din cel de-al şaptelea sezon „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va fi cel mai lung din istoria serialului, cu durata de aproape o oră şi jumătate, informează time.com.

Cel de-al şaptelea sezon, care va avea premiera pe 16 iulie, va avea, de asemenea, episodul cu cea mai mică durată din istoria serialului, de 50 de minute.

”Avem două episoade cu durata de peste 60 de minute în acest an”, a declarat Dan Weiss pentru Entertainment Weekly.

”Unul dintre acestea va fi cel mai lung episod din serial – de aproximativ 90 de minute. Alt episod va fi cel mai scurt, de 50 de minute”, a adăugat David Benioff.

Cel mai lung episod de până acum al francizei este finala celui de-al şaselea sezon, “The Winds of Winter”, cu durata de 69 de minute.

Deşi noul sezon va conţine cel mai scurt episod din franciză, durata acestuia va avea o diferenţă de doar câteva secunde faţă de alte episoade, care se încheie după 51 de minute.

HBO a confirmat doar durata primului episod din cel de-al şaptelea sezon – de 59 de minute.

Inteviul cu producătorii a avut loc la începutul lunii mai, înainte ca duratele episoadelor să fie fixate. Însă, în această săptămână, a fost publicată o listă neoficială cu duratele tuturor episoadelor celui de-al şaptelea sezon, similare cu cele declarate de producători. Finala ar avea 81 de minute, iar penultimul episod al sezonului ar avea 71 de minute, potrivit watchersonthewall.com.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor”, difuzat în primăvara anului 2016, a fost primul din această producţie a postului HBO care a depăşit evenimentele relatate în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

În septembrie, „Urzeala tronurilor” a câştigat 12 trofee la gala premiilor Primetime Emmy, inclusiv la mult râvnita categorie „cel mai bun serial-dramă”, unde s-a impus pentru al doilea an consecutiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.