Alba-neagra cu clasa zero! Andronescu: „Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă”

Dificultăţile întâmpinate de autorităţi în amenajarea claselor pregătitoare au făcut-o pe Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să anunţe o evaluare după primul semestru în care va fi luată în considerare întoarcerea clasei zero la grădiniţă.

Ecaterina Andronescu a afirmat, luni, la Târgu-Jiu, că eforturile pentru amenajarea claselor pregătitoare au fost „extraordinare”, deoarece în urmă cu două-trei luni „nu exista absolut nimic”.

„Anul şcolar a început cu preocupările noastre pentru clasa pregătitoare. În urmă cu două-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrările demarate pentru ca anul şcolar să poată să înceapă. De aceea eforturile au fost extraordinare şi din partea Guvernului, care a asigurat resursele, şi a celor care trebuia să pregătească această clasa pregătitoare. Niciun inspector nu a fost în concediu, a fost primul mesaj pe care l-am transmis. La fel şi directorii de şcoală. Acum sunt bucuroasă să anunţ ca clasa pregătitoare începe în condiţii normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar şi cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate”, a spus Andronescu.

Ministrul a precizat că în unele şcoli au fost desfiinţate laboratoare de chimie sau fizică şi au fost divizate săli de sport pentru a face loc claselor pregătitoare.

„Am întâmpinat foarte multe dificultăţi şi s-au produs foarte multe perturbaţii, în sensul că există săli de sport care s-au divizat sau săli care şi-au schimbat obiectul de activitate întrucât trebuia să încapă aceste clase pregătitoare. Sunt laboratoare de chimie, de fizică din şcoli gimnaziale care au fost desfiinţate ca să facă loc claselor pregătitoare. Ne-a părut nespus de rău, pentru că cei care au decis ca această clasă să meargă la şcoală şi să nu rămână în grădiniţă cred că au greşit şi s-au produs o serie de perturbaţii”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Aceasta a spus că după primul semestru se va face o evaluare şi se va lua în considerare întoarcerea clasei pregătitoare la grădiniţă.

După primul semestru vom face o evaluare şi ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă. Ea să rămână în învăţământul obligatoriu pentru că este normal ca, înainte de şcoală, copilul să intre într-o formă de pregătire, dar, sigur, trebuie să înlăturăm aceste aspecte despre care am vorbit şi să redăm spaţiile destinaţiilor pentru care ele au fost făcute„, a mai spus Andronescu.

Ea a precizat că suma investită de minister doar pentru mobilierul pentru clasa pregătitoare a ajuns la 26 de milioane de lei, eforturile făcute pentru dotarea claselor zero fiind foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.