Alternarena, cel mai nou concept de evenimente de muzica alternativa

Clujului i se pregătește toamna acesta de un șir de evenimente adresate scenei alternative. Cele mai mari nume ale rock-ului alternativ românesc  vor concerta anul acesta în cadrul unor evenimente-concept,  unite sub același nume: Alternarena.

Alternarena Events organizează începând din toamna aceasta  un concept de evenimente muzicale live, care vor avea loc în parcarea subterană a stadionului Cluj Arena, un spațiu alternativ care se potrivește perfect cu conceptul show-ului și care are o capacitate de 2000 de persoane. Arena muzicală va găzdui cele mai mari trupe românești din sfera rock: alternative rock,  indie, pop-rock,  post-rock, nu metal.

Evenimentele din cadrul Alternarena vor fi împărțite în două etape: prima se va desfășura în perioada Octombrie-Decembrie 2015 și se va axa în principal pe promovarea trupelor și artiștilor din România, iar cea de a doua etapă va include și artiști de renume internațional.  Programul fiecărui eveniment va fi constituit din prestanța live a două trupe consacrate, însoțite de o trupă newcomer, din dorința de a promova și artiștii locali. Primul eveniment din cadrul Alternarena va avea loc in 3 octombrie, iar trupele care vor concerta sunt: Vița de Vie, Luna Amară și Pinholes.

„Oraşul Cluj-Napoca este locul propice desfăşurării unui astfel de eveniment, dat fiind caracterul său multicultural şi nevoia acerbă a tinerilor de a lua parte la evenimente care incorporează stilul alternativ, în contextul unei pieţe suprasaturate de mainstream. Ideea organizării unui festival de muzică alternativă a venit din dorința de a satisface nevoile publicului clujean, bombardat din toate părţile cu evenimente ce susţin artiştii mainstream. Prin organizarea acestui șir de evenimente dorim să promovăm cultura muzicii alternative în rândul tinerilor și să susținem, totodată, trupele și artiștii locali, dat fiind faptul că fiecare show va fi deschis de către o trupă newcomer”, Tudor Ciotlăuș, administrator Alternarena Events.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.