ALTorchestra, episodul 2 – Robin and the Backstabbers, concert alături de o orchestră simfonică, duminică, la Cinema Florin Piersic!

5 trupe de muzică alternativă acompaniate de orchestre simfonice unesc două stiluri muzicale diametral opuse sub același concept: ALTorchestra 100. Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus și The Mono Jacks vor concerta în această toamnă în circuit în 3 orașe, București, Iași și Cluj, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect.

Trupa Robin and the Backstabbers continuă seria de concerte ALTorchestra 100 de la Cinema Florin Piersic din Cluj, duminică, 4 noiembrie, de la ora 20:30, eveniment care marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept „pop melodramatic”. Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul Graceland al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. De la concertele lor nu pleacă nimeni supărat.

Robin and the Backstabbers – Sat după Sat

Intrarea la toate evenimentele este liberă, pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se vor putea elibera prin intermediul platformei www.iabilet.ro.

Cum a fost la primul concert din cadrul ALTorchestra 100 de la Cinema Florin Piersic, susţinut de trupa ZDOB şi ZDUB:

Basarabenii de la ZDOB şi ZDUB au ridicat sala în picioare în primul concert alături de ALTOrchestra 100, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca!

ALTorchestra 100 este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Informații suplimentare vor fi în curând disponibile pe site-ul proiectului, www.altorchestra100.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.