Basarabenii de la ZDOB şi ZDUB au ridicat sala în picioare în primul concert alături de ALTOrchestra 100, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca! FOTO-VIDEO

Trupa basarabeană ZDOB şi ZDUB a făcut un adevărat spectacol luni seara, 22 octombrie, la Cinema Florin Piersic, alături de o orchestră simfonică, în primul concert la Cluj-Napoca din cadrul turneului naţional ALTOrchestra 100, proiect care presupune unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse sub acelaşi concept, rock alternativ şi muzica simfonică, având ca scop marcarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Chiar dacă locaţia în sine e una atipică pentru un concert, cei de la ZDOB şi ZDUB au reuşit să zguduie, timp de două ore, cinematograful şi să ridice toată sala în picioare la dans, lucru pe care nu îl vezi în fiecare zi. Practic, sala de cinema a devenit un ring de dans în adevăratul sens al cuvântului. Să vezi oameni dansând şi ţopăind printre rânduri sau părinţi cu copii în braţe sărind pe versurilor pieselor e ceva ce nu vezi în fiecare zi.

Basarabenii au interpretat şi piesele etno-rock&roll clasice devenite hituri, cum ar fi „Bunica bate toba”, „DJ Vasili”, „Bună dimineaţa” sau „Moldovenii s-au născut”. A fost un concert la care nimeni nu a stat jos, în care s-a sărit şi s-a dansat mai ceva ca la un veritabil concert pe stadion sau într-un club. Numărul spectatorilor prezenţi a fost de circa 600, însă atât de mult s-a dansat şi ţopăit încât şi praful s-a ridicat în aer.

Concertul de la Cinema Florin Piersic a început la ora 20:30 şi s-a întins pe durata a două ore, timp în care cei de la ZDOB şi ZDUB au oferit un spectacol realmente incendiar de etno-rock&roll, toate pe acordurile orchestrei simfonice.

Turneul naţional ALTOrchestra 100 va avea loc în trei oraşe importante, Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca, iar pe lângă ZDOB şi ZDUB vor mai concerta trupele Robin and the Backstabbers, byron, GRIMUS şi The Mono Jacks. Vor fi în total 15 concerte care se vor desfăşura în săli de spectacole până la finele anului.

VIDEO

ZDOB şi ZDUB – Nistru

ZDOB şi ZDUB – Dunărea

ZDOB şi ZDUB – Bunica bate toba

Următoarele concerte care vor avea loc la Cluj, în Cinema Florin Piersic vor fi următoarele:

4 noiembrie: Robin and the Backstabbers
17 noiembrie: byron
21 noiembrie: Grimus
28 noiembrie: The Mono Jacks

Mai multe informaţii disponibile pe site-ul proiectului, www.altorchestra100.ro.

One thought on “Basarabenii de la ZDOB şi ZDUB au ridicat sala în picioare în primul concert alături de ALTOrchestra 100, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca! FOTO-VIDEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.