Amatorii de păcănele primesc o lovitură DURĂ. Parlamentarii au născocit o lege nouă!

pacanelePeste 100 de parlamentari au contribuit la o propunere legislativă prin care jocurile de noroc tip slot-machine vor putea să funcţioneze doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române. Astfel, păcănelele ar putea dispărea din baruri, case de pariuri şi alte tipuri de săli, iniţiatorii proiectul considerând că astfel se vor reduce cazurile de „ludomanie” şi de violenţă domestică.

Parlamentarii propun ca pentru jocurile de tip slot-machine numărul minim de mijloace de joc care pot fi exploatate de acelaşi operator economic să fie de 50 de aparate, în cadrul aceleiaşi locaţii sau în locaţii diferite.

Numărul de slot-machine, pentru fiecare locaţie, va fi minimum 2 mijloace de joc, dar nu mai mult de 5 mijloace de joc, pentru locaţiile autorizate pentru activitatea Companiei Naţionale Loteria Română. Potrivit proiectului depus la parlament, jocurile de noroc tip slot-machine pot fi autorizate să funcţioneze legal doar în cazinouri sau agenţii aparţinând Loteriei Române.

În expunerea de motive a proiectului, parlamentarii precizează: „Prezenţa sloturilor în spaţiile comerciale nu încurajează sub nicio formă consumul, ademenind pur şi simplu populaţia către soluţia cea mai scurtă de câştig fără muncă, anume jocul fără noroc, care până la urmă se dovedeşte doar o sursă eficientă de pierdere a resurselor financiare de către populaţie în detrimentul coşului zilnic de cumpărături”, se precizează în propunerea legislativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.