Ambasada Republicii Slovenia a inaugurat Consulatul de la Cluj-Napoca

Ambasada Republicii Slovenia anunță inaugurarea Consulatului de la Cluj-Napoca, eveniment care reprezintă un pas important din cadrul strategiei de dezvoltare a relațiilor dintre România și Slovenia. Consulatul Republicii Slovenia de la Cluj-Napoca va fi condus de Excelența sa Lucia Nora Morariu, președintele-director general al EXIMTUR, în calitate de consul onorific.

Inaugurare Consulatul Sloveniei la Cluj foto EXIMTUR (2)

Consulatul de la Cluj-Napova va gestiona județele Alba, Arad, Bihor și Cluj. Principala misiune a noii reprezentanțe va fi întărirea relațiilor bilaterale dintre Republica Slovenia și județele amintite la nivel politic și economic, acordând o atenție specială turismului. Consulatul va putea intermedia și comunicarea dintre locuitorii celor două țări, oferindu-le și informații utile. Oportunitățile economice vor fi și ele prezentate mediilor de afaceri, pentru a impulsiona schimburile economice dintre cele două țări.

„Deschiderea acestui consulat la Cluj-Napoca vine ca urmare a creșterii interesului comunităților din această regiune și a românilor în general față de Slovenia, oportunitățile economice și atracțiile turistice pe care țara noastră le oferă. În aceeași măsură, și slovenii sunt tot mai curioși să afle cât mai multe despre România și să-i descopere potențialul”, a declarat Excelența sa Mihael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia la București.

Inaugurare Consulatul Sloveniei la Cluj foto EXIMTUR (4)

„Relațiile companiei pe care o conduc cu partenerii de afaceri din Slovenia au fost întotdeauna excelente. Am constatat o intensificare a interesului în ultima perioadă, ceea ce ne-a convins de oportunitatea acestui demers. Sunt extrem de onorată să reprezint Republica Slovenia la Cluj-Napoca”, a declarat Excelența sa Lucia Nora Morariu, consulul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca.

Consulatul Republicii Slovenia de la Cluj-Napoca a fost inaugurat oficial luni, 4 aprilie, de către Excelența sa Mihael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia la București, și Excelența sa Lucia Nora Morariu, consulul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca. La ceremonie au participat Excelența sa Milan Brglez, președintele Adunării Naționale a Republicii Slovenia, și Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.