Amenajarea viitorului Parc Bună Ziua, în linie dreaptă. A fost semnat contractul de proiectare

Cartierul clujean Bună Ziua va avea un parc de 10.7 hectare pentru care a fost semnat contractul de proiectare pentru amenajarea sa, urmând să demareze și licitația pentru execuția lucrărilor.

S-a dat startul proiectării pentru Parcul Bună Ziua – în urma semnării contractului de achiziție publică pentru aceste servicii, la o valoare de 2.794.120 lei, TVA inclus.

Documentațiile tehnice care fac obiectul contractului sunt următoarele: documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de construcție, proiectul tehnic, documentația de urbanism, documentația tehnico-economică și devizul general.

La data de 1 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică, a fost anunțată soluția câștigătoare pentru realizarea viitorului parc „Bună Ziua”, care va completa rețeaua verde a orașului.

Proiectul câștigător, al SC Punct Birou de Arhitectură SRL, a fost depus în contextul celui de-al 10-lea concurs de soluții organizat de Primărie și OAR – Ordinul Arhitecților din România cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania.

Soluția câștigătoare a concursului pentru Parcul Bună Ziua prevede amenajarea a 10,7 hectare de-a lungul pârâului Becaș. Noul parc din cartierul clujean cu același nume va include locuri de relaxare pentru clujenii de toate vârstele, terenuri de joacă pentru copii, alei velo-pietonale, spațiu polivalent pentru manifestări și activități culturale și civice.

Obiectivul municipalității este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze și extindă peste 190 hectare de spații verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.