Amenzi de peste 3.000 lei date de polițiștii clujeni la aeroport

Polițiștii clujeni au organizat o amplă acțiune pentru depistarea neregulilor în desfășurarea serviciilor de taximetrie și rent-a-car, iar în urma verificărilor s-au aplicat amenzi contravenționale de peste 3.000 lei.

taxi cluj

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, cu spijinul poliţiştilor locali, au acţionat în zona Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, activitatea vizând respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie şi rent-a-car cu asigurarea şoferului.

În urma controlului, pentru neregulile constatate, politiştii au fost nevoiţi să aplice amenzi, în valoare totală de peste 3.000 lei, la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi la H.C.L. 109/2010 privind organizarea şi executarea serviciilor în regim taxi. Conducătorii auto au fost sancţionaţi pentru pentru expirarea valabilităţii atestatului profesional, precum şi pentru opriri şi staționări neregulamentare pe carosabil şi în staţia de transport în comun.

Totodată, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Cluj-Napoca, care presta servicii de taximetrie, deşi avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Faţă de cel în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite, de orice natură, comise pe raza judeţului Cluj, pentru a menţine siguranţa comunităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.