Opera rock „Jesus Christ Superstar”, capul de afis al Zilelor Culturale Maghiare

Zilele Culturale Maghiare vor avea loc in perioada 18-25 august 2014, iar organizatorii le pregatesc clujenilor o surpriza pentru editia de anul acesta.

Celebra opera rock Jesus Christ Superstar, in varianta clujeana, va fi pusa in scena de Opera Maghiara din Cluj, anunta portalul clujulcultural.ro.

jesus christ superstar rock opera

Spectacolul ii apartine tinerei regizoare maghiare Jancso Hajnal, care mizeaza pe doi cunoscuti artisti clujeni, solistul vocal Dudu Isabel (trupa Vespera) si solistul si compozitorul Răzvan Krivach.

Răzvan Krivach va fi cel care va interpreta rolul lui Iisus. Cei doi artişti sunt colegi în trupa rock Seven.

Anul trecut, Zilele Culturale Maghiare a adunat in Piata Unirii din Cluj peste 40.000 de oameni, la opera rock Sfântul Ştefan.

Jesus Christ Superstar reprezinta o operă rock din 1970 realizată de Andrew Lloyd Webber și Tim Rice. Albumul constă într-o dramatizare muzicală a ultimei săptămâni din viața lui Isus Hristos de la intrarea Sa în Ierusalim până la Crucificare. Inițial, albumul a fost cenzurat de către BBC, informeată wikipedia.org.

Subiectul albumului are la bază Evangheliile sinoptice dar și cartea lui Fulton J. Sheen, The Life of Christ, care compară toate cele patru Evanghelii. Cu toate acestea în centru se află relațiile dintre personajele principale, în special Isus, Iuda și Maria Magdalena.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.