Amenzi de peste 500.000 de lei în ultimele 24 de ore pentru clujenii care nu au stat în casă

Polițiștii, jandarmii, poliţiştii locali şi militarii au acționat marți pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pe raza județului Cluj.

Astfel, marți, pe raza județului Cluj, au acționat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență 632 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 396 de persoane din județul Cluj, iar 63 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate.

De asemenea, au fost derulate 185 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost înregistrate 6 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 209 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 516.840 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență 101 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.


Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a șapte cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare și a unei persoane, confirmate cu noul tip de coronavirus, între unitățile spitalicești pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.