Amenzi în valoare de peste 14.000 lei aplicate pieţarilor clujeni

piata volantaPoliţia Locală din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au desfăşurat în această săptămână o amplă acţiune de verificare în pieţele agroalimentare din Cluj-Napoca.

În total au fost controlaţi 19 agenţi economici (societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate) şi 35 de producători agricoli din pieţele Grigorescu, Zorilor, Flora, Ion Meşter şi Mărăşti.

Inspectorii municipalităţii au urmărit aspecte privind deţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege, a documentelor de provenienţă a mărfurilor, a certificatelor de calitate pentru produsele comercializate, a buletinelor de verificare metrologică pentru cântare, precum şi afişarea corespunzătoare a preţurilor.

În urma verificărilor, au fost constatate următoarele nereguli: comercializarea de produse agricole care nu erau cuprinse în certificatul de producător, neavizarea certificatului de producător pe trimetrul I al acestui an şi cumpărarea de produse agricole în scop de revânzare de către producătorii agricoli.

Au fost încheiate 9 procese-verbale de constatare a contravenţiei în valoare de 14.500 lei, conform HCL nr. 150/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.