Gică Popescu anunţă. Naţionala de fotbal a României va juca pe Cluj Arena în toamnă

gica popescuPrezent la Cluj cu ocazia campaniei pentru alegerile la şefia Federaţiei Române de Fotbal, Gică Popescu, a anunţat, într-o emisiune la Realitatea TV Cluj, că naţionala României ar putea evolua în toamnă pe Cluj Arena.

Naţionala de fotbal a României nu a mai evoluat la Cluj-Napoca din 2008, de la acel 0-3 de tristă amintire cu Lituania, din Gruia, într-o partidă care a contat pentru calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud 2010.

Popescu a vorbit şi despre situaţia celor două echipa de fotbal clujene, CFR şi Universitatea.

„CFR a făcut performanţe care la început păreau imposibile. E o echipă care a crescut foarte rapid, s-au făcut investiţii nemaipomenite şi au fost şi rezultate; a scăzut în ultima vreme, dar e o scădere normală, era timpul ca CFR să scadă, sunt convins că îşi vor reînnoi lotul şi vor crea un lot proaspăt cu foame de rezultate”, a punctat fostul internaţional.

În ce priveşte Universitatea Cluj, Popescu spune că, având în vedere istoria sa, e cazul ca echipa să joace în primul eşalon. „U Cluj înoată în subsol, nu-şi găseşte cadenţa; eu sper, fiind o echipă de tradiţie, să-şi revină. Echipe de tradiţie ca UTA Arad, Politehnica Timişoara, merită să fie pe prima scenă pentru că au istorie”, a spus el.

La alegerile din martie, Gică Popescu este cotat cu prima şansă.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că alegerile pentru preşedinţia FRF sunt o simplă formalitate, Gheorghe Popescu urmând a fi numit preşedinte, post de care are mare nevoie pentru un trai decent.

„Alegerile de la FRF s-au născut moarte. S-au născut degeaba. Preşedintele este ales, va fi şi numit. El va fi Gică Popescu, dacă nu are vreun ghinion, Doamne fereşte, pe 25 februarie. Dar să ştiţi că avându-i pe Mircea Sandu şi Kassai acolo şi el neavând de unde să ştie meserie, tot aceştia vor conduce. Nu ai de unde să ştii, să te naşti preşedinte aşa, peste noapte. Faţă de acel cuvânt, urât, marionetă, pe care l-am folosit, îl retrag. El este preşedintele federaţiei, nu are cine să-l oprească şi i se potriveşte mănuşă. Mai ales că am auzit că a pierdut casa şi s-a mutat în cartierul de nord, unde nu a plătit chiria de 4-5 luni. Dar se poate întâmpla oricui să îi meargă afacerile prost. El are nevoie ca o mănuşă de Federaţia Română de Fotbal pentru a avea un trai decent. Pentru că în afaceri nu a reuşit până acum”, a declarat Dragomir, într-o conferinţă de presă.

8 candidaţi se bat pentru funcţia de preşedinte a Federaţiei Române de Fotbal: Gheorghe Popescu, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Minifotbal, Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Chivorchian, fost președinte al cluburilor FCM Bacău, Ceahlăul și Poli Timișoara, foștii fotbaliști Marcel Pușcaș, Sorin Răducanu și Octavian Popescu, precum și profesorul Paul Zarna.

Alegerile la FRF vor avea loc pe 5 martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.