Victorie vitală pentru „U” Cluj! 1-0 cu Ceahlăul Piatra Nemţ!

Universitatea Cluj a întâlnit, vineri, pe teren propriu formaţia Ceahlăul Piatra-Neamţ, în prologul etapei a XI-a a Ligii I.

Alex Dos Santos, primul său gol pentru Universitatea Cluj! foto – GSP..ro

Rămaşi fără antrenor în urma demisiei lui Cristian Dulca, dar şi fără preşedintele executiv Anamaria Prodan, care, de asemenea, a demisionat de la conducerea echipei, „şepcile roşii” au izbutit prima victorie după trei înfrângeri consecutive, o victorie vitală în economia clasamentului ligii întâi, cu „interimarul” Marius Popescu pe bancă.

Cele trei puncte au fost aduse de golul brazilianului Alex Dos Santos, care a luat pe cont propriu o fază de la mijlocul terenului, a făcut un un-doi cu Viorel Dinu şi a pătruns în careu, de unde l-a învins pe Miron cu un şut plasat la colţul lung (’24). 1-0 pentru gazde, iar zâmbetul le-a revenit pe faţă celor puţini, dar inimoşi suporteri ai Universităţii (circa 3000 de spectatori). Imediat după marcarea golului, un corner executat de oaspeţi era să se transforme în gol – Vasile Gheorghe a fost foarte aproape de a înscrie în propria poartă, dar a fost salvat de Lupu, care a respins de pe linia porţii (’28).

„Studenţii” au jucat fără emoţie, au ieşit foarte mult la joc, dar spre finalul meciului au ţinut cu dinţii de rezultat, „nemţenii” aruncându-se în ofensivă, dar nu au reuşit să găsească culoare favorabile spre poarta lui Balauru. Agonia s-a încheiat după ultimul fluier al arbitrului Paul Unimatan, iar speranţele „universitarilor” clujeni de a rămâne pe prima scenă a fotbalului românesc din sezonul viitor sunt tot mai mari.

O victorie de moral şi trei puncte de care Universitatea avea nevoie ca de aer, care o îndepărtează, cel puţin pentru un moment, de „zona fierbinte” a clasamentului, mai ales că urmează două săptămâni de pauză în campionatul intern cu ocazia partidelor naţionalei cu Turcia şi Olanda.

„Şepcile roşii” acumulează 14 puncte şi ocupă locul 8, în timp ce „nemţenii” se regăsesc după această etapă pe poziţia 14 cu 11 puncte acumulate.

Echipele de start:

U CLUJ: Balauru – Ciupe, Cristhou (CPT), Erico, Lupu – Paulinho, Pătraşcu, V. Gheorghe, Alex Dos Santos – V. Dinu, Drăghici
Rezerve: Samoilă, Krumov, Szilagyi, Muzac, Năstăsie, Cleiton, Nicola

Ceahlăul: Miron – Moreno, Aloisio, Cazan, Barna – Onciu, Vl. Achim – M. Constantinescu, Velici, Stana – Golubovici
Rezerve: Jovici, St. Rusu, Badescu, Lukanovici, Vitelaru, Tolimir, Stefanescu

Arbitru: Paul Unimatan

Asistenţi: Zoltan Szekely, Vasile Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.