Americanii vor să investească 130 milioane de dolari în Baza Aeriană Câmpia Turzii pentru a o transforma într-un hub NATO

Departamentul American al Apărării (Pentagon) intenționează să investească anul viitor 130 de milioane de dolari pentru modernizarea bazei militare românești din județul Cluj.

Americanii vor să o modernizeze și să o transforme într-un hub al forțelor aliate NATO la Marea Neagră, conform G4 Media.

Propunerea de buget înaintată Congresului American a fost menționată de publicația militară Stars and Stripes.

În urma acestor investiții majore, fosta bază aeriană sovietică ar urma să devină un punct cheie pentru operațiunile forțelor aeriene ale armatei SUA în Sud-Estul Europei, mai cu seamă în misiunile aeriene ce au ca scop descurajarea agresiunilor Rusiei.

Documentul oficial transmis Congresului American, The National Defense Authorization Act for 2021, dezbătut în comisiile de specialitate, arată că investiția ar fi cel mai mare proiect de construcții militare din străinătate din programul European Deterrence Initiative, inițiat de Pentagon în 2014, la scurt timp după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea.

Forțele Aeriene ale SUA au cerut o modernizare majoră a bazei folosite deja de piloții americani. Proiectul Pentagonului prevede construirea de piste de aterizare pentru avioane cargo, un depozit de combustibil, un hangar pentru avioane și alte facilități necesare unui număr crescut de avioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.