Poliția Locală Cluj-Napoca și-a prezentat raportul de activitate: peste 6000 de mașini au fost ridicate în 2018 și peste 60.000 de sesizări primite

Poliția Locală Cluj-Napoca și-a prezentat raportul de activitate pe 2018 în prezența autorităților locale.

Am participat astăzi la evaluarea activității pentru anul 2018 a Poliției locale a municipiului Cluj-Napoca. Am mulțumit și felicitat întreaga echipă a Poliției locale pentru rezultatele obținute, dar în același timp am evidențiat și aspecte care trebuie corectate și îmbunătățite, pornind de la premisa că polițiștii locali prestează un serviciu public în folosul clujenilor, cu respect față de cetățeni, față de drepturile și libertățile publice, cu imparțialitate și profesionalism.

Polițiștii locali contribuie decisiv la asigurarea ordinii, a liniștii publice și a siguranței tuturor clujenilor.

Activitatea Poliției locale are un rol important în ceea ce înseamnă calitatea vietii în orașul nostru, cu impact asupra investițiilor și a locurilor de muncă, precum și în vizibilitatea pozitivă internă și internațională a comunității noastre.

În acest cadru am amintit câteva principii esențiale pe care fiecare polițist local trebuie să le însușească în desfășurarea activității: respectarea și protejarea drepturilor și libertăților cetățenești – nimeni nu este mai presus de lege – câștigarea și menținerea încrederii cetățenilor, legalitate, echilibru și proporționalitate în deciziile luate, deschidere și imparțialitate, astfel încât serviciul public exercitat să fie unul profesionist, eficient și cu orientare către cetățeni”, a precizat primarul Emil Boc.

Scopul principal al Poliției locale este de a interveni prompt și cu eficiență la solicitările cetățenilor.

Comparativ cu anul 2017, anul trecut s-a constatat creșterea cu 18% a numărului de sesizări primite, de la 52.287 la 61.652, ceea ce reprezintă creșterea gradului de încredere al clujenilor în Poliția Locală.

Din principalele proiecte și realizări ale Poliției locale în anul 2018:

  • proiectul realizat prin programul „Bugetare participativă” pentru transportul elevilor la școli cu autobuze dedicate, unde Poliția locală a avut un rol determinant în implementare. În perioada septembrie-decembrie 2018 la liceele „Nicolae Bălcescu” și „Avram Iancu” au fost transportați din cartierele municipiului 24.030 elevi și 1.899 adulți. ca urmare a rezultatelor, programul va fi extins în acest an;
  • asigurarea siguranței participanților la trafic – pietoni, bicicliști sau conducători auto astfel că, pentru opriri/staționări/parcări neregulamentare (în stații de autobuze, la treceri de pietoni, pe piste de biciclete, sensuri giratorii, zone pietonale, rezidențiale, poduri etc.), în 2018, au fost ridicate 6.287 autovehicule.

La eveniment au fost prezenți viceprimarii Emese Olah și Dan Tarcea, comisar șef Mircea Rus, șeful inspectoratului Județean de Poliție Cluj, general Ion Moldovan, inspectorul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Cluj, colonel Sebastian-Florin Cliţan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Colonel Cristian Maxim, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Călin Tuluc, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj.

Întregul raport de activitate al Poliției locale Cluj-Napoca pe anul 2018 poate fi consultat pe site-ul Primăriei – www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Administrație/Poliție locală/Rapoarte de activitate: https://primariaclujnapoca.ro/politie-locala/rapoarte-de-activitate/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.