Amintiri de la Revoluție după 30 de ani. Cum au trăit clujenii căderea regimului comunist? „Alergam prin Cluj, înfrigurat dar plin de entuziasm să surpind cele mai importante momente ale istoriei” FOTO

Un clujean care s-a aflat printre cei care au ieșit în stradă în Decembrie 1989, Radu Mureșan, a publicat pe Facebook câteva fotografii din Cluj-Napoca din acea perioadă. 

„În Decembrie 1989, alergam prin Cluj, înfrigurat dar plin de entuziasm să surpind prin lentila camerei cele mai importante momente ale istoriei pe care o trăiam”, a scris Radu Mureșan, pe Facebook.

Radu Mureșan a dat publicității câteva imagini surprinse pe străzile din Cluj-Napoca în urmă cu 30 de ani, în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

„O istorie vie, certa, așa cum era și drapelul care atunci avea o fereastră. Au trecut 30 de ani de transformări, de lupte între partide, de conducători de țară . Nu știu dacă acum suntem mai liberi, dar sentimentul de atunci îl simt în fiecare an, până în adâncul inimii. Chiar dacă acum lupt în fiecare zi să prosper într-un sistem capitalist, lupta de atunci a făcut ca totul să fie posibil. Pentru generatiile care vin. Să nu uităm niciodată Decembrie ’89!„, a mai scris Radu Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.