Amintiri despre regretatul Lulu, emblematicul personaj al Clujului. Avea un dar special, simțea omul bun și omul rău- FOTO

Cunoscut de toți clujenii și chiar în întreaga Românie, celebrul Lulu rămâne un personaj emblematic a Clujului, care a încetat din viață în urmă cu 15 ani când era în drum spre biserică.

„Provenea dintr-un tată maghiar, milițian, mama româncă casnică. Adevărată nume a fost Iosif Kovacs. Dar toate lumea cunoștea sub numele de LULU. Din cauza debilității mintale n-a putut fi şcolarizat niciodată.

Lulu simţea omul bun şi omul rău, de omul rău nu se apropia, nu avea nici o comunicare cu el, de oamenii buni se apropia şi nu se mai dezlipea toată viaţa, fapt pentru care îi erau şi foarte dragi copiii. El avea mereu pentru copii în buzunare bomboane, ciocolată şi le dădea. Îi plăcea să participe la slujbe.

El avea o ureche muzicală perfectă, avea şi voce, fapt pentru care un ambient cu muzică, cu armonie, îi făcea bine, îl liniştea probabil. Şi la nunţi cânta, cânta cu orchestra, cânta foarte bine.

El nu bea alcool, o altă parte foarte importantă. La nunţile acestea, el nu se ducea pe la mese, la oameni; el stătea acolo unde i se spunea, îi dădeau o măsuţă lângă orchestră şi acolo mânca. Cine nu-i aminteşte de celebra lui vorbă „dă-mi un leu de tri”?!”, a rememorat Csaba Minier pe grupul de Facebook Amintiri din Vechiul Cluj.

Iosif Kovacs s-a născut în 1951 în Așchileu Mare, și a murit în noiembrie 2006, când era în drum spre biserică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.