ANAF a colectat 70 de milioane de lei din Cluj, bani care ajung în bugetul statului

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Cluj a adunat luna trecută 395 de milioane de lei la bugetul consolidat al statului, față de 328 de milioane în martie 2014.

ANAF antifrauda

ANAF a încasat 218 milioane de lei, față de 171 de milioane (+27%), la asigurările sociale de stat încasările au crescut de la 107 la 117 milioane de lei (+9%), la fondul național unic de asigurări de sănătate, de la 45 la 50 de milioane de lei (+22%), iar la asigurările de șomaj, de la 3,5 la 4,4% (+23%). Totalul intrărilor la bugetul general consolidat a fost cu 20% mai mare decât în martie 2014.

Clujul avea 272.021 de contribuabili administrați de AJFP, dintre care 173.000 persoane fizice. Restanțele datorate de firme se ridicau la 280 de milioane de lei, iar cele ale persoanelor fizice, la 40 de milioane. Pentru a recupera sumele din executare silită, fiscul clujean a emis 13.276 de somații pentru 28 de milioane de lei, a înființat 7.935 de popriri pentru 8,2 milioane de lei și 61 de sechestre pentru 0,3 milioane de lei.

Din valorificarea bunurilor, instituția a obținut 27.000 de lei, dintre care 6.000 de lei prin magazinul propriu, iar stocul de bunuri nevalorificate a ajuns la 273.000 de lei.

În perioada de raportare, organele de control din cadrul structurilor cu atribuții de inspecție fiscală, având un efectiv de 113 persoane cu atribuții În domeniu, au efectuat 186 de acțiuni de verificare din care 159 la persoane juridice, în urmă cărora au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare în sumă de 19,7 milioane de lei și 27 acțiuni de verificare la persoane fizice, în urmă cărora au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare de 2,3 milioane de lei.

Unul din obiectivele dispuse prin programul de activitate a fost verificarea realității și legalității sumelor negative din deconturile de taxă pe valoarea adăugată (TVA) cu opțiune de rambursare primite pentru inspecție fiscală, precum și soluționarea acestora. În cursul lunii martie au fost soluționate 59 de cereri de rambursare TVA cu control anticipat, reprezentând 14,8 milioane de lei TVA solicitată la rambursare.

Un alt obiectiv al activității de inspecție fiscală în perioadă de raportare a fost și efectuarea de acțiuni de control cu caracter operativ în vederea sprijinirii activității de impulsionare a colectării veniturilor bugetare. Astfel, s-au efectuat două controale operative la contribuabilii persoane juridice și fizice de pe rază județului Cluj, încasându-se la bugetul general consolidat ca urmare a acestor acțiuni 232.000 de lei.

De asemenea, ca urmare a activității desfășurate pe linia combaterii evaziunii fiscale, au fost transmise organelor în drept, în vederea continuării cercetărilor, 15 sesizări penale, valoarea prejudiciului potențial fiind de 41,7 milioane de lei, șase contribuabili au fost propuși pentru inactivare, în conformitate cu prevederile privind stabilirea condițiilor și declararea contribuabililor inactivi, au fost instituite măsuri asiguratorii la 11 contribuabili, suma estimată fiind de 41,9 milioane de lei și s-a diminuat pierderea fiscală declarată de contribuabili cu 1,1 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.