Reţeta plăcintelor din vremea dacilor

Județul Hunedoara nu a păstrat doar amprenta cetăților dacice, ci și reţeta unor plăcinte despre care se spune că ar fi din vremea lui Decebal și Burebista.

2placintedaci_51820700

Femeile din Ţinutul Pădurenilor pregătesc și acum plăcinta cu trei feluri brânză și două de smântână aşa cum au învăţat de la bunicele lor, potrivit Digi24.ro.

În Ținutul Pădurenilor, stă încă pierdut între munți satul Poienița Voinii. Acolo, femeile păstrează reţeta plăcintelor din vremea dacilor.

„Noi lucrăm cu fâină, ouă, brânză, zămăcișă, se pune laptele pe care îl mulgi de la vacă, se pune pe foc și la urmă când dă să fiarbă se pune o lingură două de oțet să se strângă, deci asta îi zămăcișa”. E modul în care Aurelia Muntean pregăteşte delicatesa în cele mai importante ocazii.

„Eu am învățat de la mămica, mămica o învățat de la mama dânsei. Pune zămăcișa, acuma pune smântâna, pune smântâna. Dacă mă uit la dumneavoastră vă văd prin foaia de făină”, a spus femeia.

După ce sunt umplute cu trei feluri de brânză și două tipuri de smântână, plăcintele sunt puse pe soba tradițională. Cu aceste bucate i-a cucerit Aurelia Muntean pe turiștii care ajung în Hunedoara.

Detalii despre rețetă aici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.