Te confrunți cu defecțiuni ale instalației sanitare? Iată de ce trebuie să apelezi la un instalator sanitar specializat

Odată ce te confrunți cu anumite probleme la instalația sanitară este foarte important să optezi pentru serviciile de schimbare ale acesteia și să cauți o persoană specializată în acest domeniu. Un instalator serios și profesionist va fi cu siguranță pregătit pentru orice situație și nu se compară cu un meșter fără experiență. Apelând la un instalator sanitar autorizat, ai ocazia de a elimina unele riscuri la care te supui colaborând cu un instalator de cartier. Instalatorii autorizați vor acționa după caz pentru intervenții rapide, întreținere, montaj și reparații.

Orice lucrare sau defecțiune apărută la instalația sanitară nu trebuie amânată, pentru a te asigura că totul funcționează perfect și vei tine la distanță unele situații neplăcute. În cazul în care vei lăsa timpul să treacă, atunci lucrurile se pot agrava destul de tare. 

Iată ce trebuie să iei în considerare odată ce te-ai hotărât să îți schimbi instalația sanitară

Proiectarea

Proiectarea și alegerea componentelor unei instalații potrivite este o treabă ce ține de competența unui specialist. De la achiziționarea materialelor potrivite, până la schițarea și execuția lucrării, toate trebuie realizate cu ajutorul unui instalator autorizat cu experiență.

Bugetul

Bugetul de care dispui este foarte important în acest demers. El este cel care va dicta ce fel de materiale vei achiziționa și cum va arăta lucrarea finală. E bine să te documentezi înainte cât ar costa o astfel de lucrare și să pui ceva bani  deoparte. Tarifele pentru proiectarea instalațiilor se calculează în funcție de suprafața desfășurată a clădirii. Tariful pe metru pătrat poate varia și este negociabil.

Alegerea materialelor și componentelor necesare

Imediat după proiectarea și dimensionarea sistemului de instalații sanitare trebuie alese țevile potrivite pentru fiecare circuit de apă, caldă sau rece, de canalizare și căldură. Acestea se aleg în funcție de temperatură și presiunea apei care urmează să se transporte prin ele. Sunt țevi atât pentru presiune, cât și țevi pentru scurgere. Totodată, trebuie luate în considerare câteva componente care sunt necesare în schimbarea oricărei instalații sanitare: conectori, fitinguri de alamă sau furtunuri și linii de alimentare. Toate acestea pot fi găsite pe Shop-einstal.ro.

Alegerea centralei

Alegerea tipului de centrală potrivită trebuie făcută tot cu ajutorul unui specialist. Temperatura de funcționare diferă de la o centrală la alta, iar ea trebuie aleasă în funcție de spațiul care trebuie încălzit. Pentru o centrală cu combustibil solid și un sistem de încălzire cu radiatoare, este recomandată instalația din cupru.

Dimensionarea sistemului sanitar

Acest lucru se face în funcție de numărul de persoane care locuiește în acea casa, de suprafață pe care se desfășoară el, de debitul de apa calda și rece din acea clădire, ce urmează să fie transportat.

Poziționarea instalației

Instalația sanitară se poate monta la suprafață sau îngropat, în funcție de dorința  proprietarului. În funcție de acest fapt, un instalator specializat va recomanda cel mai bun sistem de țevi, care să reziste în timp. Inginerul va proiecta sistemul sanitar și în funcție de indicațiile tehnice ale construcției.

Pentru a fi mereu siguri de faptul că serviciile pe care le vei primi sunt ideale pentru tine, este foarte important să alegi firma potrivită, ce propune eficiență, experiență, calitate și siguranță.

Sursă foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.