Anglia sub ape! Crăciun de coşmar pentru englezi

În noaptea de Crăciun, 37.000 de case au rămas fără electricitate şi peste 1.000 de proprietăţi au fost inundate în sud-estul Angliei.

inundatie anglia
Foto: Reuters

Mii de familii s-au luptat cu furtuni, inundaţii şi căderi de electricitate ieri, iar dezastrul pare să nu se fi terminat pentru englezi. Alte inundaţii şi vânturi puternice sunt anunţate în prognoza meteo de-a lungul ţării pentru următoarele două zile.

Planurile pentru un Crăciun liniştit au fost date peste de cap de vremea capricioasă, în Surrey şi Kent, în special, unde cinci oameni au murit din cauza vremei violente. Profesorul britanic Nick Mutton a fost luat de ape în timp ce încerca să-şi salveze câinele, potrivit dailymail.co.uk. Sute de familii din zonă au fost evacuate în noaptea de Crăciun.

93 de avertizări de inundaţii şi 185 alerte rămâneau valabile de-a lungul Angliei şi Ţării Galiilor au fost date aseară. Case luate pe sus de vânturile puternice în Dorset, cele mai rele prognoze fiind abia pentru ziua de mâine.

Codul galben de vânt şi ploaie este anunţat până mâine seară, la ora 21, pentru nordul Angliei şi Scoţia, în timp ce ploile severe continuă în sudul Angliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.