ANI a efectuat verificări la mii de consilieri locali şi judeţeni pentru afaceri cu statul român

Oamenii de afaceri cu funcţii importante în consiliile locale şi judeţene, care au încheiat contracte cu statul de peste 25 de milioane de euro, în perioada 2008 – 2012, au intrat în vizorul ANI. Jumătate dintre aceste contracte au fost încheiate încălcând legea, inspectorii de integritate constatând că 78 dintre consilierii verificaţi se aflau în conflict de interesa sau în stare de incompatibilitate.

Agenţia Naţională de Integritate a verificat aproape 3.000 de consilieri locali şi judeţeni, din toată ţara, pe o perioadă de patru ani, între 2008 şi 2012, iar în urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre cei verificaţi, adica 1240 dintre ei, deţineau societăţi comerciale.

Şi contractele cu statul nu au întârziat să apară. 190 de consilieri locali şi judeţeni au încheiat 802 contracte cu statul. Valoarea acestora se ridică la peste 113 milioane lei. Mai mult, inspectorii de integritate au constatat că 78 dintre consilieri se aflau în conflict de interese sau în stare de incompatibilitate.

Dintre consilierii care au contracte cu statul, 60 sunt de la PSD, 59 de la PDL, 27 de la PNL şi 12 de la UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.