Aniversare specială de 100 ani la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” invită comunitatea clujeană la un nou eveniment din seria celor pregătite cu ocazia aniversării a 100 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca.

Biblioteca publică clujeană a parcurs mai multe etape în evoluția ei. La 14 mai 1921 s-a deschis Biblioteca Populară, care a funcționat pe lângă Biblioteca Universității „Regele Ferdinand”.

Biblioteca Municipală a fost înființată la 6 septembrie 1949 și devine în august 1950, Biblioteca Centrală Regională. Din 3 martie 1968 aceasta devine Biblioteca Municipală Cluj şi, apoi, Biblioteca Județeană Cluj din 1974.

Din anul 1992 i se atribuie numele poetului Octavian Goga. Biblioteca are în prezent 5 puncte de servicii destinate publicului: Sediul central (din anul 2002), Filiala Kogălniceanu (1995), Filiala „Traian Brad” (1978), Filiala Zorilor (1990), Filiala Grigorescu (2018) și un Serviciu de Bibliotecă Mobilă.

Cel de-al doilea eveniment major dedicat acestei aniversări se va desfășura în data de 18 iunie 2021, în Parcul Central, la Centrul de Cultură Urbană Casino.

La ora 16:00, cei mai fideli cititori dintre cei mici sunt așteptați, de mai multe personaje din povești, cu surprize.

La ora 17:00 vor avea loc: lansarea antologiei în două volume „Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj – două decenii de istorie: 2000-2020″, o discuție cu tema „Rolul și importanța bibliotecii în viața comunității”, care îi are ca invitați pe doamna profesor univ. dr. Ioana Bican și pe George Vasile Dâncu, director al Editurii Școala Ardeleană, premierea cititorilor fideli ai bibliotecii.

Seara se va încheia cu un mini-concert susținut de reprezentanți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

În cele două volume sunt cuprinse articole publicate de persoane din cadrul bibliotecii, în perioada 2000-2020, articole care sunt mărturie a activității desfășurate pentru publicul din Cluj-Napoca și din județul Cluj, în îndeplinirea misiunii de bibliotecă publică a județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.