Apel la donare de sânge pentru Ștefan Tudor Cîrjă, autorul accidentului din Florești în care și-a pierdut viața Gabriela Rîpan!

Tânărul în vârstă de 19 ani, Ștefan Tudor Cârjă, autorul accidentului din Florești, este într-o stare critică și are nevoie de sânge, iar prietenii s-au mobilizat pentru a-l ajuta. 

Acesta a rămas fără un picior în urma tragicului eveniment care a avut loc noaptea trecută, iar prietena sa, Gabriela Rîpan, 19 ani, a decedat pe loc în urma impactului.

„Cine vrea şi poate să doneze sânge pentru Cârje Ştefan Tudor, grupa A2 pozitiv sau 0 (s-ar putea să fie ok orice grupă), o poate face pe strada Nicolae Bălcescu, nr 18, între orele 7:30 – 13:00 şi să spună că vrea să doneze pentru pacientul respectiv!”, este mesajul care circulă printre prietenii şi apropiaţii băiatului.

Ştefan Tudor Cârje din Floreşti se afla la volanul bolidul care aparținea tinerei și gonea cu viteză mare, când a pierdut controlul asupra autoturismului și s-a lovit de un stâlp. Fata a murit pe loc, fiind prinsă în mașină.

Impactul a fost atât de puternic încât tânărul a fost proiectat zeci de metri de maşină. Un echipaj medical l-a transportat pe acesta la Spitalul Judeţean Cluj, acolo unde medicii au fost nevoiţi să îi amputeze un picior pentru a-i salva viaţa.

La spital, s-a stabilit că Ştefan Tudor Cârje a consumat substanţe psihoactive.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost dus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului în jurul orei 04:00 cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, fractură scapulă stângă și traumatism complex de gambă și picior drept, cu ischemie acută post-traumatică.

La ora 05:30, o echipă chirurgicală formată din medici cu diverse specializări (chirurgie vasculară, ortopedie, chirurgie plastică) a intrat cu pacientul în sala de operații, încercând revascularizarea membrului inferior prin bypass arterial.

Gabi Rîpan, tânăra care a decedat, este din Suceava și studia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 21 ianuarie, în jurul orei 03:00, un tânăr de 19 ani din Florești, în timp ce conducea autovehiculul marca Mercedes-Benz CLS 500 pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu.

Acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale.

Mașina s-a făcut praf la impactul cu stâlpul – FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.