Apel pentru organizații patenere în cadrul Com’ON Cluj-Napoca ’16

COM’ON Cluj-Napoca lansează un apel special pentru formarea unei rețele de asistență și facilitare a unor grupuri informare în procesul de generare a unor inițiative. Apelul este deschis până la data de 11 iulie 2016, ora 23.59.

DE CE ORGANIZAȚII PARTENERE PENTRU ACEST DEMERS?

Scopul acestui proiect este derularea unui proces participativ bazat pe implicarea tinerilor. Pe baza rezultatelor obținute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța implementarea unor inițiative ale unor grupuri informale de tineri din localitate care au legătură cu obiectivul municipiului de a dobândi titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021.

Com’ON Cluj-Napoca este un demers ce dorește să ofere posibilitatea tinerilor care nu sunt parte a unor ONG-uri pentru a contribui la rândul lor la dezvoltarea comunității și să primească sprijin în acest sens.

Dorim ca aceste grupuri informale să se conecteze și cu ONG-uri clujene cu experiență în diferite domenii. Totodată în multe cazuri aceste organizații se adresează unor comunități specifice unde pot exista de asemenea grupuri de tineri ce ar dori să implementeze acțiuni de mică anvergură pentru mediul lor înconjurător.

CARE SUNT BENEFICIILE UNEI ORGANIZAȚII PARTENERE?

Prin acest demers credem că organizațiile care devin partenerii demersului pot beneficia de acest parteneriat prin următoarele:

  • Intră în contact cu grupuri de tineri din Cluj-Napoca cu care pot interacționa în vederea îndeplinirii obiectivelor acestora
  • Pot avea acces la tineri activi ce pot fi atrași în activitatea acestor organizații pe termen mediu și lung care contribuie la rândul său la creșterea ratei de participare a tinerilor în activități organizate.
  • Pot fi parte a unor procese participative de anvergură din Cluj-Napoca și astfel pot contribui la inovarea socială a comunității.

CU CE POT CONTRIBUI ORGANIZAȚIILE PARTENERE?

Organizațiile interesate pot contribui la acest demers prin următoarele:

  • Promovarea demersului Com’ON Cluj-Napoca prin rețelele proprii de comunicare
  • Organizarea unor întâlniri unde coordonatorii și facilitatorii acestui demers se pot întâlni în mod direct cu tineri din diverse microcomunități
  • Asistarea unor grupuri informale de tineri în dezvoltarea unei idei într-o inițiativă prezentată pe pagina web comoncluj.ro.
  • Pentru a deveni partenerii demersului Com’ON Cluj-Napoca (atât pentru ediția ’16 cât și pe termen lung), este nevoie pur și simplu de exprimarea unei intenții prin următoarele informații de bază. Colegii noștri vor intra în legătură cu fiecare organizație parteneră pentru stabilirea unor aspecte concrete de colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.