Parcul de distracții din Salina Turda, lăudat de italieni. „Unul dintre cele mai incredibile din lume”

Ce să faci cu o mină imensă de sare când extracția s-a terminat? Am găsit răspunsul la Salina Turda, în Transilvania. Construiești înăuntru unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracții de pe pământ!„, scriu italienii de pe site-ul esquire.com.

Iubitorii de aventură din întreaga lume vizitează parcul de distracţii tematic amenajat în Salina Turda. Acesta este situat la o adâncime de 122 m sub pământ şi este o adevărată atracţie pentru turişti, conform ROITALIANUL revista românilor din Italia.

600.000 de persoane vin să îl viziteze anual. Parcul e amenajat cu o roată Ferris, un lac perfect pentru plimbări cu barca, o popicărie şi un amfiteatru uriaş. Accesul se face printr-un labirint de scări şi lifturi, iar pereţii fostei mine de sare sunt foarte apreciaţi, de asemenea.

„În anul 1932 extracțiile de sare s-au terminat, iar mina gigantică a devenit mai întâi un adăpost în timpul celui de-al doilea război mondial, iar apoi un depozit de brânză. În cele din urmă, a fost transformată în unul dintre cele mai incredibile parcuri de pe pământ.

Sau mai bine zis de sub pământ, deoarece pentru a ajunge acolo este necesar să coborâți mai mult de 100 m cu un lift construit în puțurile verticale folosite cândva de mineri. Pe măsură ce coborâți, vă veți scufunda în atmosfera unică a peșterii, ai cărei pereți încă strălucesc de sare, împrăștiind luminițe spectaculoase”, scriu italienii.

Jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj „Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, unde Salina Turda a ocupat un merituos loc secund, fiind devansată doar de un râu subteran din Filipine. Potrivit site-ului salinei, acesta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații din lume, această apreciere datorându-se celor de la Business Insider. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.