Apelul disperat al părintelui muzicii electronice din România, Rodion Ladislau Roșca, care are nevoie de 70.000 de lire pentru a trăi! „Sunt victima ignoranţei sistemului muzical românesc. Primăria din Cluj nu face nimic pentru mine”

Supranumit părintele muzicii electronice din România și unul dintre pionierii acestui gen muzical de la noi din țară, Rodion Ladislau Roșca are nevoie de sprijinul nostru pentru a putea trăi și a putea să ne încânte în continuare cu creațiile sale muzicale magnifice care au cucerit întreaga Europă.

Diagnosticat cu cancer la ficat, Rodion a contactat și virușii de hepatita C și D de la un cabinet stomatologic, iar tratamentul este unul extrem de costisitor, ca și viata de zi cu zi, de altfel. Singur nu ar putea niciodată să strângă suma pentru operație, pentru că de-abia se descurcă, neavând niciun venit constant.

S-a lansat și o campanie de strângere de donații pentru a salva viața acestei legende vii a muzicii electronice.

Suma de care are nevoie pentru operația de transplant de ficat, care costă 70.000 de lire sterline, iar toate fondurile strânse vor merge direct în contul artistului.

Donațiile pot fi făcute mai jos:

https://oameni.sprijina.ro/cauze/ajutor-pentru-rodion-ladilsau-rosca

Sau direct într-un cont bancar:

ROSCA RODION-LADISLAU

IBAN : RO44RNCB0106026285340002

BANCA COMERCIALA ROMANA S.A.

Sucursala Cluj str. George Baritiu nr. 10 – 12 ROMANIA

Puteți dona și prin SMS – 10 EURO:

Trimite ‘sprijina    1450 numele tau’ la Orange: 7560 Vodafone: 7410

In cuvintele lui, intr-un interviu acordat evz.ro, Rodion spune:

„Eu făceam muzica viitorului în 1977, iar trupa mea se numea «Rodion G.A.», îi aveam alături pe Gicu Fărcaş şi Adrian Căprar. Am crezut că mă ajută, dar m-au tras în jos. Formaţia a fost considerată revelaţia rock a României şi am activat pâna în 1983. Am lansat principalele compoziţii, precum «Stele şi Lumini», «Imagini din Vis», «În liniştea nopţii» sau «Uneori». Piesele au ajuns pe rând pe primele poziţii ale clasamentelor alcătuite de radiourile şi revistele vremii. Formaţia continuă să ocolească studiourile profesioniste de înregistrare şi experimentează, înregistrând în apartamentul liderului. Aveam mereu idei noi de instrumete muzicale modificate, am scos şi sunete din jucării, cu care am făcut piese, am avut la vremea aceea 4 magnetofoane Tesla. Am fost primul care am folosit sample – uri… Copiam muzica de pe o bandă pe alta… ce se face acum cu diverse aparaturi eu făceam atunci. Am scos la Londra patru albume, aici sunt ignorat şi nebăgat în seamă (…)

Pot spune că sunt victima ignoranţei sistemului muzical românesc. Am luat multe premii şi am făcut filmul «Imagini din vise», pentru care în 2016 am luat premiu la Festivalul DocuArt. Mă deranjează că nu sunt chemat la festivalurile mari, la Untold, iar primăria din Cluj nu face nimic pentru mine”.

One thought on “Apelul disperat al părintelui muzicii electronice din România, Rodion Ladislau Roșca, care are nevoie de 70.000 de lire pentru a trăi! „Sunt victima ignoranţei sistemului muzical românesc. Primăria din Cluj nu face nimic pentru mine”

  1. Toata compasiunea pentru suferinta Domnului Rodion dar sunt obligat arecunoaste, fiind in acele timpuri in bransa muzicala, ca empatizez mai mult cu creatiilemuzicale ale „BUNICILOR MUZICII ELECTRONICE DIN ROMANIA ” Adrian Enescu , Richard Ochanitchi, culmea , contemporani cu ARTISTUL NEAMULUI ” sau cu „STRABUNICII MUZICII ELECTRONICE” Piere Henry sau Stockhausen care au recunoscut caa au in Romania un „nepot” cam… mincinos, dealtfel un depanator de difuzoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.