Apelul lui Klaus Iohannis către tineri înainte de „Ziua Votului”

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a emis vineri o scrisoare deschisă adresată studenților și tinerilor României în care enumeră motivele principale pentru care aceștia ar trebui să meară la vot duminică.

klaus iohannis

„1. Mergeți la vot să arătați că vă pasă de viitorul vostru și nu vreți să-l lăsați pe mâna hoților și a mincinoșilor, care promit locuri de muncă cu zecile de mii și le distrug cu sutele de mii.

2. Mergeți la vot să redați încrederea întregii populații în tinerii ei. Secțiile de vot pline de tineri ar însemna deja o revoluție, pe care nimeni nu poate să o conteste, să o confiște sau să o interzică.

3. Mergeți la vot ca să arătați că nici dezamăgirea, nici dezgustul față de oamenii politici nu vă pot împiedica să credeți în viitorul vostru.

4. Mergeți la vot ca să schimbați ceea ce părinții și bunicii voștri n-au știut, n-au putut sau n-au avut voie să schimbe. Răzbunați-i votând!

5. Mergeți la vot pentru tinerii inteligenți și talentați siliți să părăsească țara din cauza oamenilor politici, care și-au promovat copiii, rudele și nepoții în funcțiile pe care ar fi trebuit să le ocupe tineri competenți ca voi.

6. Mergeți la vot, dacă vreți să construiți o țară a valorilor democratice și a respectului față de tineri. Nu va fi ușor, nu va fi imediat, dar, dacă nu încercați, nu veți ști niciodată cum e să te bați pentru dreptul tău la educație, la cultură și la adevăr.

7. Dacă vreți să eliberați țara de încrengăturile de interese și afaceri ilegale care sugrumă orice inițiativă în folosul binelui public, atunci mergeți la vot.

8. Mergeți la vot pentru pentru lumea în care ați vrea să trăiți și dați unui nou președinte șansa de a fi alături de voi.

9. România a fost mereu împărțită, în istoria ei, între Orient și Occident, între Est și Vest. Această nehotărâre ne-a ținut mereu în loc. Tot întrebându-ne încotro s-o luăm, ne-am ratat adesea prezentul. Mergeți la vot și arătați că vreți să urmăm singurul drum posibil, pe care și eu vreau să duc această țară: spre Occident.

10. Am iubit și iubesc cărțile. Am făcut din Sibiu capitala europeană a culturii și a artei. Cred în forța vindecătoare și salvatoare a educației și a culturii. Mergeți la vot pentru o Românie a bucuriei de a trăi într-o țară a culturii, în care fiecare își găsește locul meritat și se simte acasă.

11. Vreți schimbare în învățământul universitar și preuniversitar? Vreți un președinte care știe ce înseamnă sistemul de educație și căruia îi pasă de viitorul vostru? Mergeți la vot, dragii mei !”, spune Iohannis în scrisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.