Aproximativ 200 de clujeni au participat la Marșul memorial „Avram Iancu”. Propunere ȘOC. „Mutarea capitalei României la Sfântu Gheorghe”

Cea de-a 7-a ediție a Marșului memorial „Avram Iancu”, organizat anual de Asociația Noua Dreaptă Cluj, a adunat, duminică, 15 martie 2015, circa 200 de clujeni în centrul orașului.

Aceștia au pornit din Piața Mihai Viteazul în jurul orei 15:00 și s-au deplasat pe Strada Regele Ferdinand – Bulevardul Eroilor – Piața Unirii și s-a încheiat în Piața Avram Iancu, unde liderii Noua Dreaptă au luat cuvântul. S-a scandat: „Afară, afară cu dușmanii din țară”, „Harghita, Covasna, pământ românesc”, „Rezistență națională”, „Limba Română, unică stăpână”, „Trăiască duhul lui Iancu, trăiască moțul dintre moți”, „Noua Dreaptă, mândria românească” sau „Autonomie, doar la pușcărie”. Trăia

Marșul a fost unul pașnic, lipsit de probleme, jandarmii și polițiștii asigurând ordinea publică pe toată durata desfășurării lui.

Codrin Goia, liderul Noua Dreaptă Cluj

Marius Moldovan, Noua Dreaptă Târgu Mureș

Capitala României la Sfântu Gheorghe

„Ardeleniștii tot invocă că Ardealul ar trebui să fie ortodox și independent, să nu mai fim conduși de miticii de la București, cum îi numesc ei pe românii din restul țării pentru care au numai dispreț. În schimb ducem mai departe idealurile lui Avram Iancu, unitate națională, unitatea tuturor românilor, credem că o națiune puternică nu poate fi decât o națiune unită, tocmai de aceea, propunem ceea ce am propus în urmă cu o săptămână în cadrul unei conferințe de presă aici la Cluj, mutarea capitalei României în Transilvania, la Sfântu Gheorghe, tocmai în acea zonă afectată de problemele separatiste, tocmai acolo unde se invocă sărăcia ca pretext ca zona să se rupă de restul țării. Dacă va fi acolo Capitala României, cred că va fi mai bine pentru toți cetățenii României, atât pentru români, cât și pentru maghiari. Nimeni nu va mai putea spune că zona lor este neglijată, este ținută în sărăcie, că sunt discriminați și persecutați în țară. De asemenea, prin această mutare, capitala ar fi într-o poziție mai centrală, orașul Sfântu Gheorghe este un oraș mai mic, mult mai ușor de dezvoltat în ceea ce privește infrastructură. Vor exista cheltuieli, vor exista costuri, dar toate vor merita, pentru că va fi o investiție foarte bună pentru viitorul României”, a spus liderul Noua Dreaptă Cluj, Codrin Goia.

DSCN5899

DSCN5992

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.