Aproximativ 4.000 de euro au fost strânși pentru „Căsuța Bucuriei”, în urma primei ediții „Cursa Rățuștelor Rotaract Samvs”

Clubul Rotaract Samvs Cluj-Napoca a organizat prima Cursă de rățuște pe Someș, un eveniment dedicat copiilor și familiei, ce a implicat întreaga comunitate – copii, părinţi, societăţi comerciale şi instituţii – să participe la o activitate cu scop caritabil. Evenimentul a avut loc duminică, 14 august 2016 pe râul Someș, între podul pietonal din cartierul Grigorescu și podul Garibaldi.

Cursa Rățuștelor a fost unul dintre evenimentele Someș2021: Sunt Riveran, prin care Asociația Cluj 2021 a marcat depunerea candidaturii Clujului pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

2021 de rățuște au fost adoptate înainte de a porni în cea mai amuzantă întrecere pe Someș. Astfel au fost strânși aproximativ 4.000 de Euro, bani ce vor fi donați Casei de copii „Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca și care vor fi investiți în educația celor 8 copii găzduiți aici.

Sute de oameni au participat la eveniment pentru a-și încuraja rățușca preferată să treacă printre primele linia de sosire.

Din cauza unor probleme tehnice, cursa a pornit cu o întârziere de 45 de minute, iar barajul a cedat lăsând o bună parte dintre rățuște să-și continue drumul. Din fericire, majoritatea rățuștelor au fost recuperate duminică și luni cu ajutorul voluntarilor, a echipei Outdoor4U și a oamenilor binevoitori care le-au înapoiat. Membri clubului Rotaract Samvs continuă să verifice Someșul pe tot traseul său pentru a identifica dacă mai sunt rățuște rătăcite.

„Am fost surprinși de entuziasmul oamenilor care au venit în număr foarte mare să urmărească această primă cursă a rățuștelor. Iar rățuștele au fost mult mai năzdrăvane, decât am prevăzut. Din fericire, pe lângă barajul inițial de lângă podul Garibaldi, au mai fost montate alte trei baraje pe Someș, ultimul în zona parcului Feroviarilor, tocmai pentru a prinde toate rățuștele. Pe cele care au rămas prinse în vegetația de pe Someș le-am adunat luni (15 august) cu mai multe ambarcațiuni. Dorim să mulțumim pe această cale reprezentanților ISU pentru ajutor, echipei Outdoor4U și clujenilor care ne-au înapoiat rățuștele fugare.

<Comunitatea rățuștelor> ne-a oferit un exemplu foarte bun că prin unitate poți trece peste orice barieră”, – Gabriel Aldea, Vice-președinte Rotaract Samvs Cluj-Napoca

Pentru părinți adoptivi ai primelor rățuște care au trecut linia de sosire au fost pregătite diverse premii:

Premii

1. Rățușca cu numărul 353 – Iulia P. a câștigat o camera Oregon ATC Chameleon oferită de EuroGSM.ro
2. Rățușca cu numărul 819 – Sebi U. a câștigat un zbor cu parapanta în tandem oferit de highadventure.ro
3. Rățușca cu numărul 111 – George P. a câștigat un pachet de bilete la cele mai tari festivaluri din #Cluj: TIFF, Electric Castle, Jazz in the park, Smida Jazz Festival, Mioritmic
4. Rățușca cu numărul 1539 – Vlad B. a câștigat un sejur cu mic dejun inclus oferit de hanulpescarilor.ro
5. Rățușca cu numărul 1136 – Teodor T. a câștigat 10 curse gratuite (în limita a 30 RON fiecare cursa) oferite de uber.com
6. Rățușca cu numărul 448 – David P. a câștigat un voucher în valoare de 200 RON oferit de men-club.ro
7. Rățușca cu numărul 889 – din păcate nu am reușit să identificăm persoana câștigătoare (numărul de telefon nu este corect). Rugăm persoana cu biletul nr 889 să ne contacteze pentru a stabili cum poate intra în posesia premiului (un voucher de 150 RON oferit de outwear.ro)
8. Rățușca cu numărul 574 – Alexandra P. a câștigat un pachet de cărți oferit de okian.ro
9. Rățușca cu numărul 1120 – Andrei T. a câștigat un abonament de întreținere corporală oferit de chocolate-brown.ro
10. Rățușca cu numărul 1376 – Adrian M. a câștigat un voucher în valoare de 300 RON oferit de bestkids.ro
11. Rățușca cu numărul 1833 – Lorena R. a câștigat un voucher în valoare de 200 RON oferit de bestkids.ro
12. Rățușca cu numărul 2011 – Rodica P. a câștigat un voucher în valoare de 100 RON oferit de bestkids.ro

Rotaract Samvs doreste sa multumeasca tuturor partenerilor care au facut posibil acest eveniment: Asociatia Cluj-Napoca 2021, TNT Romania, Fapte, Daisler Print House, ClujLife, cluburilor Interact, Rotaract si Rotary din Cluj, dar si locatiilor care au ajutat la gasirea parintilor adoptivi pentru ratuste: Outwear Kids, Meron, Hugo, Jaxx si Captain Bean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.