Transylvania College: Cum poate obține o instituţie de învăţământ statutul de Școală Britanică Internațională

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, anunță finalizarea celei de-a doua inspecţii a Departamentului pentru Educație din Marea Britanie pentru menținerea statutului de BSO (British School Overseas). Raportul primit în urma inspecției reconfirmă faptul că instituția de învățământ din Cluj, cu o tradiție de 23 de ani, oferă cele mai înalte standarde de educație, rezultatele primite fiind foarte bune pe toate segmentele analizate.

Transylvania College - 2

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, la baza procesului de evaluare există 100 de standarde care sunt structurate în nouă secțiuni, atent urmărite și analizate pe parcursul inspecției. Printre acestea sunt vizate eficacitatea activităților de predare și evaluare, pregătirea și creativitatea profesorilor, alinierea spațiilor educaționale sau de cazare în boarding la standardele corespunzatoare școlilor britanice internaționale, precum și dezvoltarea spirituală, morală, socială și culturală a elevilor.

De asemenea, eficiența echipei de management educațional a școlii este evaluată prin prisma capacității de a promova educația, de a asigura sănătatea și siguranța elevilor prin politici anti-agresiune și măsuri de protecție, precum și prin programe de susținere a elevilor supradotați sau cu dificultăți de învățare.

De altfel, analiza evoluției elevilor în școală și a performanțelor acestora reprezintă o altă componentă importantă a inspecției. Reprezentanții britanici au vizat în mod special elevii din liceu, care, așa cum este menționat în raport, demonstrează calități personale excepționale, precum capacitate de analiză, reflecție și empatie, devenind modele de excelență pentru colegii lor mai mici.

Transylvania College, în top 3% al școlilor britanice acreditate din lume

Conform informațiilor emise de Consiliul Școlilor Britanice Internaționale, în lume funcționează în prezent 3016 școli britanice, dintre care doar 87, printre care și Transylvania College, au primit acreditarea British School Overseas, trecând cu succes prin inspecția de acreditare. De altfel, școala este unică în sistemul educațional din România, fiind singura instituție acreditată pentru a oferi atât în ciclul primar, cât și în gimnaziu, curriculum-ul românesc și curriculum-ul național al Angliei, pe linia internațională britanică. În plus, în 2010, Transylvania College a primit și acreditarea Cambridge pentru liceu, elevii pregătindu-se pe parcursul celor 4 ani de studiu pentru a susține examene Cambridge la toate disciplinele studiate.

Astfel, raportul BSO arată că managementul instituției este extrem de eficient în crearea unei culturi organizaționale pozitive și inovatoare, asigurând dezvoltarea de programe academice și extra-curiculare care asigură formarea completă și continuă a elevilor. Prin acestea se urmărește implicarea pro-activă a consiliului guvernatorilor în direcția strategică a școlii, dar și dezvoltarea și menținerea unei colaborări excepționale cu părinții din comunitatea școlii.

„Obținerea și menținerea statutului oficial de școală britanică ne motivează să continuăm să fim inovativi, să fim la curent cu cele mai moderne practici internaționale în domeniul educației și să le implementăm eficient. Ne bucurăm că eforturile noastre sunt validate la acest nivel, mai ales ținând cont de faptul că această recunoaștere internațională are, după cum putem vedea deja, un impact pozitiv și asupra statutului absolvenților noștri”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Evaluarea Departamentului pentru Educație al Marii Britanii a confirmat și faptul că rezultatele elevilor sunt remarcabile, fapt demonstrat prin fiecare promoție de absolvenți care ajunge să își continue studiile la cele mai importante universități din Europa, Australia, Asia sau chiar Statele Unite ale Americii. Mai mult, raportul BSO a concluzionat că atitudinea acestora față de învățare și față de comunitatea școlii este foarte bună, elevii fiind atenți, prietenoși, respectuoși, cu abilități sociale bine dezvoltate și interesați să învețe.

„Credem că toate aceste realizări se datorează, în primul rând, profesionalismului cadrelor didactice și implicării acestora în dezvoltarea potențialului fiecărui copil în parte, aceștia reușind să construiască relații pozitive cu elevii, motivându-i și menținând așteptări mari cu privire la comportament, atitudine și rezultate. Elevii au o voce, sunt ascultați, profesorii încurajându-i să-și exprime opiniile și să dea tot ce au mai bun”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Cum se desfășoară inspecția din partea Departamentului pentru Educație al Marii Britanii

Inspecția constă într-o vizită preliminară de observare și evaluare ce se derulează pe parcursul a două zile, timp în care accentul este pus pe aspectele de conformitate, verificarea politicilor și procedurilor, în același timp fiind vizate și documentele ce privesc sănătatea și siguranța elevilor. De asemenea, se realizează acțiuni de observare a activității didactice în cadrul orelor de curs și au loc discuții cu profesorii și elevii.

Cel de-al doilea pas îl reprezintă o inspecție amănunțită susținută de către doi inspectori pe durata a patru zile ce vizează toate aspectele organizaționale și funcționale ale școlii. Pe toată această perioadă, cei doi evaluatori asistă la peste 50 de ore de predare, analizează caietele de lucru, planurile de lecții și rapoartele școlare. De asemenea, se poartă discuții cu fiecare membru al corpului profesoral, cu echipa de management, cu board-ul coordonator al școlii și cu părinții.

Finalitatea inspecției venite din partea Departamentului pentru Educație al Marii Britanii este acordarea sau validarea statutului oficial de școală britanică ce funcționează în afara granițelor țării, iar procesul de acreditare este realizat de către una dintre cele 6 agenții oficiale, precum PENTA International în cazul Transylvania College. Primind această acreditare, o școală britanică poate fi inclusă ca membru acrediat al COBIS, Consiliul Școlilor Britanice Internaționale.

Odată cu creșterea numărului de școli internaționale din regiune și în urma popularității pe care curriculum-ul britanic îl are la nivel mondial, modul prin care orice părinte poate evalua calitatea educației din orice școală britanică sau internațională este prin prisma acreditarilor primite ca urmare a unei inspecții oficiale și a raportului de inspecție emis de către Departamentul pentru Educaţie din Marea Britanie. Transylvania College este singura școală din afara capitalei care a obținut această acreditare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.