Artiştii Operei Române şi Sindicatul „Transilvania Art” au strâns bani pentru Universitatea Cluj

Artiştii Operei Române din Cluj-Napoca, personalul tehnic al instituţiei şi cel din sindicatul „Transilvania Art” al Operei au făcut astăzi o chetă pentru clubul de fotbal Universitatea Cluj, aflat în mari dificultăţi financiare. Banii strânşi urmează să fie viraţi în contul Asociaţiei „Şepcile roşii 1919”, de unde vor fi donaţi angajaţilor clubului, a căror salarii sunt restante de 4 luni.

foto: captura youtube

Mai mulţi actori, solişti, artişti lirici, şefi de compartiment, în frunte cu dirijorul Corului Operei Române au strâns bani pentru a ajuta clubul de fotbal „U” Cluj! Lor li s-au alăturat şi sindicalişti. Cu toţii au donat sume între 10 şi 20 de lei de persoană, dar suma finală strânsă de aceştia a rămas confidenţială.

„Sunt un salariat al Operei Române din Cluj-Napoca şi sunt un suporter al clubului Universitatea Cluj, atât al fotbalului cât şi al restului ramurilor sportive. Demersul de strângere de fonduri este un gest simbolic, de sensibilizare a primăriei, consiliului local, care are acţiuni la clubul de fotbal, al opiniei publice, a scenei politice pentru a rezolva situaţia clubului „U” Cluj! Ideea de bază este să reunim simbolurile Clujulu! Mă refer la „U” şi nu doar la clubul de fotbal! Banii vor ajunge la cineva din cadrul clubului, cel mai probabil la angajaţi. Virăm banii prin ordin de plată la Asociaţia „Şepcile roşii”. În ei avem încredere. Vine Crăciunul, iar oamenii de la club trebuie să meargă acasă cu ceva. Am două mesaje. Unul pentru clasa politică: „Ridicaţi-vă din genunchi” şi unul pentru Cluj: „U” nu va muri niciodată” a declarat tehnicianul de scenă Vasile Covaciu, unul din iniţiatorii demersului, citat de publicaţia stiridesport.ro.

Dirijorul Corului Operei Române, Corneliu Felecan, a sprijinit şi el acest demers. Cu fularul alb-negru la gât, ca şi restul colegilor săi, acesta a declarat: „Fiinţa umană este una cu două laturi. Metafizică şi fizică. Prin demersul nostru ne adresăm acum laturii fizice, care suferă la Universitatea. E gestul nostru, al celor care lucrăm cu latura metafizică. Şi eu sunt suporter al lui „U”, al Clujului. Ideea de sport şi cultură vine din Grecia antică, cele două se împletesc şi dau armonie. Ce am făcut noi e un semnal de alarmă la adresa clujenilor, să intervină, să facă ceva pentru echipa care a ajuns într-o situaţie exasperantă. Vrem ca „U” să ajungă pe făgaşul firesc atât în sport cât şi în cultură. Eu sunt cu „U” şi la bine, şi la rău, mai ales acum, la rău” a spus dirijorul Corului Operei, citat de publicaţia mai sus menţionată.

Unul din actorii Teatrului Naţional, Dragoş Pop, a venit cu fularul alb-negru la gât şi a făcut apel la autorităţile locale.

„Eu sunt „U”-ist de mic, am jucat fotbal şi am fost antrenat de Bandi Baci (Andrei Sepci n.r.) Dan Anca, Uifăleanu, ca să zic cîteva nume doar. E tragic că acest club care a dat atâtea personalităţi sportive se află în situaţia asta. De ce nu se înţelege asta, că sportul înseamnă cultură, cultura e sângele societăţii. Sportul e speranţă, emoţii, luptă, dăruire, e cultură în fond! Fac un apel la clasa politică să facă ceva cu acest club, să îl salveze. Fac un apel la primarul Boc, pe care îl respect, aş dori să îi transmit să se implice dar nu ca Hamlet, să nu fie indecis ca Hamlet, asta e drama personajului, ci chiar să facă ceva concret pentru a salva pe „U”. Nu poţi da clubul la un personaj ca Anamaria Prodan, ok, e o doamnă respectabilă, nu am nimic cu ea, dar nu poţi să zici tu că „gata, îmi iau jucătorii şi vă las”! Pe cine laşi tu, cum laşi tu, un oraş care vibrează pentru Universitatea?? Nu se poate aşa ceva. Dacă o luâm aşa poate să dispară şi Teatrul Naţional că nu sunt bani, gata în patru luni dispare. Trebuie să se facă ceva concret acum, să fie bine acum la „U”, nu peste nu ştiu cât timp”, a spus actorul Dragoş Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.