Tudor Chirilă îşi lansează la Cluj cartea „Exerciţii de echilibru”

Librăria Cărtureşti invită publicul clujean amator de lectură la o întâlnire cu Tudor Chirilă şi prima sa carte, „Exerciţii de echilibru”. Evenimentul va avea loc vineri, 7 decembrie, de la ora 18:00 şi va fi o lansare lipsită de formalităţi, care mizează pe un dialog cu publicul, care se va încheia cu o sesiune de autografe şi, bineînţeles, cu o invitaţie la ceai.

Volumul cuprinde cele mai valoroase texte postate de Tudor Chirilă de-a lungul ultimilor cinci ani pe blogul personal și este prima sa carte publicată. Fragmente de proză, eseuri, poezii, pamflete, texte de opinie și file de jurnal – toate au fost adunate in cele 385 de pagini ale cărţii.

„Cred că textele selectate se simt mai bine într-o carte. Sunt convins că nu există vreun cititor atât de fanatic încât să fi parcurs tot blogul. Luate împreună textele vorbesc despre o perioadă, despre o viziune, se compune un tot. Dincolo de asta, există un public numeros care nu stă pe bloguri, dar citeşte cărţi. Cartea îţi dă un sentiment că ai realizat cu adevărat ceva. Blogul are un aer efemer. Azi ai scris, mâine textele coboară undeva în josul paginii. Poimâine ele sunt arhivă.” (Tudor Chirila)

De-a lungul celor cinci ani, textele de pe blogul artistului au fost preluate de presă, de alţi bloggeri și de cititori. Oamenii s-au regăsit în cuvintele lui sau pur și simplu au apreciat stilul și au început să și le trimită unii altora. „Scrisoare catre liceeni”, „Jurnalul unui embri”, „Femeile au nevoie de protecţie, tandrete și ” „Rolling Stones, Smaranda, Luca. Muzica capitalista” sunt numai câteva dintre textele cu mii de accesări online care se regăsesc în cartea lui Tudor Chirilă. Volumul este editat de Polirom, iar prefaţa este semnată de jurnalistul sportiv Cătălin Tolontan.

Tudor Chirila este actor, muzician, compozitor şi producător. A jucat în 13 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroşi regizori români, iar în 2004 a câştigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din piesa „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare. Printre producţiile de film în care s-a remarcat se numără „Legături bolnăvicioase”, în regia lui Tudor Giurgiu şi „Nordrand”, coproducţia austro-germană regizată de Barbara Albert. În 1996 a fondat şi a devenit solistul formaţiei Vama Veche, iar din 2006 este liderul formaţiei Vama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.