Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj, premiați la Chișinău – Programul de weekend

O distincție importantă a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță” de la Chișinău a ajuns la Cluj. Mai exact, Premiul pentru calitatea interpretativă în crearea raportului actor-păpușă, oferit artiștilor Teatrului de Păpuși „Puck” care au interpretat în capitala Republicii Moldova spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault. A fost o perioadă plină pentru instituție, cu turnee și reprezentații emoționante. Urmează o premieră, la secția maghiară.

Distincția a fost oferită la finalul celei de-a 9-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță”, desfășurat la Chișinău între 22 și 9 mai. Spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, în scenariul și regia lui Gabriel Apostol îi are în distribuție pe Ionuţ Constantinescu, Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Andra Ştefan, Adina Ungur și Robert Gutunoiu. Scenografia este semnată de Andra Ștefan.  Festivalul din capitala Republicii Moldova a reunit artiști din România, Bulgaria, Franţa, Belorusia, Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, China, Lituania, Africa, Kazahstan şi Republica Moldova. Ediția a marcat mai multe aniversări, cum ar fi împlinirea a 25 ani de la înfiinţarea Teatrului „Guguţă” și a celor 50 ani ai eroului „Guguţă”.

Spectacole în toată țara

Artiștii Teatrului Puck au avut în această perioadă mai multe turnee și reprezentații speciale, cum ar fi cea a spectacolului „Pinocchio”  la Arad, în cadrul  cea de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrului de Animație. De asemenea, în 29 mai, spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, s-a jucat într-o atmosferă plină de emoție la Fundația Prison Fellowship din Cluj.

De asemenea, artiștii clujeni au fost prezenți si la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino 66 – Caravana Poveștilor” (desfășurat între 29 mai și 4 iunie la Brașov) cu o reprezentație a spectacolului non-verbal „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin (miercuri, 31 mai).

Premieră la secția maghiară

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 11, la secția maghiară a instituției va avea loc premiera spectacolului „Én vagyok Pinokkió”/”Eu sunt Pinocchio”, în scenariul și regia lui Călin Mocanu, după cunoscuta poveste a lui Carlo Collodi.

„Această poveste este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă”, precizează Mocanu.

Asistența de regie este semnată de Paul Sarvadi, scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. Distribuția este formată din actorii László Réka, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Okos Attila Ákos, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Lanstyák Ildikó, Patka Ildikó.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacolul va mai avea o reprezentație în aceeași zi, de la ora 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.