Asa se face! Taxa de internet a Guvernului Orban a scos 100.000 de maghiari in strada

Aproximativ 100.000 de maghiari au ieșit în stradă la Budapesta pentru a protesta împotriva taxei suplimentare pe internet impusă de Guvernul condus de Viktor Orban.

protest budapeste taxa pe internet

Un proiect al guvernului Orban prevede o taxă în valoare de 150 de forinţi (0,50 EURO) pentru fiecare gigabyte transferat, o sumă pe care partidul premierului conservator a promis să o plafoneze la echivalentul a doi euro pe lună pentru persoanele fizice, scrie Mediafax.

Maghiarii au iesit pentru a doua zi consecutiva in strada împotriva acestei taxe. Proiectul este criticat dur de Comisia Europeană, care a cerut retragerea acestuia.

Cabinetul conservator condus de Viktor Orban a respins acuzaţiile privind încălcarea libertăţilor democratice, subliniind că este vorba de echilibrarea regimului fiscal în toate domeniile de activitate.

taxa pe internet protest ungaria

Mai mulţi protestatari au ajuns la secţia de poliţie, unul dintre ei fiind arestat, după ce au spart mai multe ferestre ale sediului partidului Fidesz, conform Politics.hu. Mai mult, câţiva manifestanţi au reuşit să ajungă în balconul sediului, unde au amplasat două steaguri ale Uniunii Europene.

Manifestaţii similare au avut loc şi în Pecs, Miskolc şi Veszprem, fiind susţinute de partidele de opoziţie LMP, socialişti, E-PM, DK şi Jobbik, precum şi de Asociaţia Sindicatelor comerciale, Sindicatul profesorilor şi asociaţiile din industria de profil, conform Mediafax.

Marţi seară, aproximativ 100.000 de persoane de toate vârstele îndurau stoic gerul din capitala ungară şi cântau: „Nu vom permite aşa ceva”. În alte opt oraşe, oamenii protestau paşnic faţă de taxa de folosire a Internetului şi scandau, la fel ca manifestanţii din Budapesta, „Orban afară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.