Asesoft îi provoacă lui „U” Mobitelco prima înfrângere în campionat!

După patru victorii consecutive obţinute de „U” Mobitelco în sezonul regulat, inevitabil a venit şi prima înfrângere, tocmai pe teren propriu, şi tocmai împotriva formaţiei Asesoft Ploieşti, un veritabil derby în Liga Naţională de baschet. Partida a avut nevoie de o repriză în plus pe lângă cele patru pentru a se decide echipa câştigătoare, unde ploieştenii au gestionat mai bine finalul şi au profitat de câteva greşeli ale alb-negrilor, iar la sfârşitul reprizei de prelungiri tabela arăta scorul de 106-93 pentru oaspeţi.

Clujenii au început foarte bine partida preluând conducerea pe tabelă foarte rapid, iar la sfârșitul primului sfert scorul era 26-23. ”U” Mobitelco și-a continuat dominarea și în sfertul al doilea, astfel că la pauza mare, scorul era 53-46 în favoarea clujenilor. Ploieştenii au revenit în joc în sfertul trei reușind să restabilească egalitatea.

Înaintea sfertului decisiv, rezultatul era de 73-73. În ultimul sfert de joc ploieștenii au fost mai buni şi au preluat conducerea pe tabelă, clujenii aflându-se mereu în rolul de urmăritor. La sfârșitul timpului regulamentar cele două formații se aflau la egalitate, astfel că partida a fost prelungită cu 5 minute, unde ploieștenii au fost mai buni și au avut și avantajul loviturilor de trei puncte reușite.

Marcatori:

„U” Mobitelco BT: Wright 24 (9 pase decisive, 4 recuperări, 4 intercepţii), Silvăşan 23 (2 rec.), Barnette 14 (4 rec., 4 p.d.), Nikolov 13 (4 p.d., 2 intercepţii), Todorovic 9 (3 rec.), Hallik 6 (4 rec.), Baciu 5 (2 rec.), Nakic 2 (3 p.d.). Au mai jucat: Pop, Kuti.

CSU Ploiesti: Hargrove 21, Timermanis 19, Burlacu 18, Tica 15, Stanescu 14, Szijarto 5, Tudor si Vlahovic cate 4, Mandic 3.

„În aceasta seară a fost un baschet fantastic, pentru această perioadă a anului şi acest meci poate fi considerat ca o finală, pentru că am avut două echipe care au jucat excelent, cu procentaje excelente la aruncările de trei puncte şi multe pase decisive. Cred că spectatorii au fost încântaţi de meci, iar rezultatul a fost decis de o minge. Au fost câteva decizii date adversarului, însă eu cred că în cele 40 de minute am fost mai aproape de victorie. Este primul meci în care adversarul recuperează mai bine şi am plătit pentru asta cu înfrangerea. Ploieşti nu ne-a surprins cu nimic, am ştiut ce poate această echipă, surprins am fost doar că ei ne-au desconsiderat pe noi. Să ceri time-out cu cinci secunde înainte de finalul unui asemenea joc este desconsiderarea adversarului, chiar dacă nu e o regulă scrisă în regulament, ci una din lumea baschetbalistică. Am vazut că antrenorul lor nu a dorit să ceară time-out, însă şeful lui i-a cerut asta. Eu nu aş accepta niciodata aşa ceva! Vreau să mulţumesc publicului, atmosfera a fost fantastică, oamenii din Cluj mi-au spus că de multă vreme nu a mai fost atât de plină sala! O asemenea sală a meritat un joc de baschet de calitate. Din păcate, am raămas fără Nikolov şi Wright şi am greşit în repriza de prelungiri”, Niksa Bavcevic, antrenor „U” Mobitelco.

„A fost un meci echilibrat, am controlat o mare parte din joc, dar am făcut nişte greşeli inadmisibile în apărare pentru o echipă cu pretenţii. Ce e important este să învăţăm din ele şi să nu le mai repetăm, le-am spus şi băieţilor să nu lase capul jos, campionatul este lung şi ne vom mai întâlni cu astfel de meciuri grele. Următorul meci important este la Mediaş, un adversar foarte puternic şi trebuie să ne recuperăm atât fizic, cât şi mental să mergem pregătiţi acolo şi să facem un meci bun”, Mihai Silvăşan, jucător „U” Mobitelco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.