Asociația Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4, la dispoziția statului în lupta împotriva coronavirusului

Incepand cu data de 10 martie 2020, in baza protocoalelor naționale de colaborare, Asociatia Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 a început acțiunile pentru susținerea eforturilor institutiilor statului, DSu, Jandarmerie, Etc.., fiind la dispoziția autoritatilor cu voluntari 24 din 24 7 zile din 7 pe toata perioada necesara si nu numai.

Duminica dimineata, la ora 8, coordonatorii Asociatiei Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 s-au prezentat la centrul DSP Cluj pentru stabilirea sarcinilor, cu diverse institutii ale statului (ISU, DSP, Smurd , etc). La aceasta discutie au participat si reprezentati de la Beard Brothers, Tineretul National Liberal, etc.

Membrii Asociatiei Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 au fost solicitati de catre prefect sa distribuie alimente persoanelor aflate in carantina.

Membrii Asociația Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 vor participa la actiunea de distribuire a alimentelor si a logisticii fortelor de ordine ce supravegheaza centrele de carantina.

De asemenea, in cursul zilei de azi, voluntarii Rescue 4×4 au facut o donatie la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU Cluj) constand in hartie pentru imprimante/xerox, servetele si hartie igienica, birotică.

S-a hotarat ca incepand cu ziua de duminica,15 martie 2020, orele 14.00 sa se inceapa actiunea de introducere a datelor in sistemul informatic national. La această oră, voluntarii s-au prezentat la comandamentul de lucru și s-au apucat de sortat fise, de introdus in sistemul national a persoanelor infectate cu covid19/sars .

S-a lucrat la foc continuu pana tarziu in noapte cand ni s-a transmis ca se asteapta sa soseasca alte fise incepand cu ziua de luni, 16 martie 2020 , orele 10 sa se prezinte voluntarii pentru a continua introducerea datelor in sistem. Din acel moment, voluntarii asociatiei Rescue 4×4 au fost in permanenta la dispozitia autoritatilor competente.

Membri asociatiei Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 se afla in permanenta conectati cu institutiile statului.

Toti membrii Asociatiei, au luat la cunostinta riscurile la care se expun care ulterior (in cursul zilei de sambata 14 martie 2020) au fost trimise la ISU ca sa fie luati in evidenta autoritatilor.

In data de 19 martie 2020 Asociatia Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 a fost solicitata de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj sa se duca la Baisoara sa ajute la stingerea focului deoarece ard suprafete insemnate de vegetatie uscata. Alarma s-a dat prin dispeceratul ASV la ora 19.37, la ora 20 voluntarii erau la locul de interventie. Din partea Asociatiei Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 au participat 14 masini. De asemenea la aceasta actiune a participat si Asociatia Cert Rescue cu un numar de 10 masini. Cele 2 asociatii au colaborat foarte bine la aceasta actiune.

Judetul Cluj , dupa Bucuresti si judetul Ilfov, are cei mai multi membrii activi, peste 300 care sunt disponibili 24din 24 7 zile din 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.