Clujenii au protestat împotriva exploatării animalelor în circuri. „Circul cu animale e o non-valoare” – FOTO/VIDEO

Aproximativ 30 de clujeni au mărșăluit vineri seara, 20 ianuarie, prin centrul orașului împotriva exploatării animalelor din circuri.

Participanții s-au adunat la Monumentul Memorandiștilor (Clopot) la ora 18:00, înarmați cu pancarte și mesaje împotriva circului. A fost creată chiar și o petiție prin care îi vor cere primarului Emil Boc să interzică spectacolele cu animale în oraș.

Pe pancarte apăreau imagini cu animale de circ, dar și imagini cu câteva dintre animalele care au murit în urma incendiului de la Circul Globus.

După aproximativ 30 de minute, protestatarii au pornit într-un marș pe Bulevardul Eroilor – Baba Novac – B-dul 21 Decembrie 1989. Aceștia au pastrat cinci minute de tăcere și au aprins lumânări, după care s-au deplasat pe traseu scandând mesaje ca „Circul cu animale, vrem eliberare”, „Libertatea nu are specie”, „Ei nu știu cât de mult doare, să trăiești în exploatare”, „Bani spălați cu suferință, n-au nevoie de căință”, „Stai dresor într-un picior, să te fac aviator” și „Circul cu animale e o non-valoare”.

VIDEO

Petiția împotriva exploatării animalelor sălbatice în circuri a fost semnată de peste 50.000 de persoane – AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.