„One man show” Adrian Berinde și-a lansat ultimul album la Cluj, în Irish Music Pub – FOTO/VIDEO

Aproximativ 80 de clujeni fani ai muzicii lui Adrian Berinde au participat vineri seara, 20 ianuarie, la Irish Music Pub, la concertul de lansare a ultimului său album, „Arcan”, înregistrat și produs de Republic Production Tîrgu-Mureș, un album care aduce o nouă și, poate, neașteptată abordare muzicală.

Concertul trebuia să aibă loc inițial la Urania Palace, dar a fost mutat în ultimul moment la Irish Music Pub.

Cu o carieră prolifică de peste 21 de ani petrecuți pe scenă, Adrian Berinde s-a consacrat printr-un stil unic, inconfundabil și un amestec de muzică pop-rock-blues-folk progresiv și foarte multă poezie. Artistul a avut curajul de a se reinventa și a se exprima într-o altă viziune sonoră, într-o concepție muzicală inedită.

La acest concert de lansare a ultimului album, Adrian Berinde a urcat pe scenă alături de Kovács Norbert (claviaturi), David Alen Clay (clape și voce), Florin Sorășan (chitară bas), Bányász Alpár (chitară electrică), Szász Csaba (chitară electrică), Ovidiu „Cico” Cristian (tobe) și Tess – Teodora Sântean (backing vocals).

Adrian Berinde este un adevărat „one man show” al scenei, un artist care reușește să combine cu succes mai multe genuri muzicale și poezia, oferind publicului un spectacol remarcabil în care fiecare se regăsește diferit.

Piesa „Arcan”, cea care dă numele noului album, reprezintă o declarație-manifest autentică și un statement care exprimă o concepție fundamentală pe care autorul o are despre viață și despre captivitatea societății contemporane. În aceeași vibrație se încadrează și piesa „Dumnezeu râde singur”, piesa care se bucură de un videoclip revoluționar, menit să atragă atenția asupra dezumanizării și degradării ființei umane.

Concertul s-a încheiat în jurul orei 22:00, iar spectatorii și-au achiziționat un CD cu noul album la prețul de 40 lei sau un volum de poezii „Dumnezeu râde singur” scris de Adrian Berinde o antologie ce cuprinde textele tuturor albumelor muzicale semnate de artist, însoțite și de alte versuri, mai puțin cunoscute, scrise în perioada 1994 – 2016. Cartea apare sub auspiciile agenției interactive REEA și a editurii Media Image (bbimage.ro) din Tîrgu-Mureș și va fi disponibilă, alături de albumul „Arcan”, în seara evenimentelor.

Pentru cei care nu au reușit să ajungă la eveniment, eClujeanul.ro a participat la concertul lui Adrian Berinde și vă oferă câteva filmări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.