Astăzi începe Evaluarea Națională! Peste 4000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Cluj participă la examene

eleviAstăzi, 27 iunie, 4.116 de elevi de clasa a VIII-a din județul Cluj vor începe probele de foc ale examenelor Evaluarea Națională. Dintre acești elevi, 561 de elevi clujeni vor susține proba aferentă minorităților naționale, dintre care 67 la limba germană și 494 la limba maghiară.

Examenele vor avea loc până în 29 iunie și se desfășoară în 114 centre de examen, împărțite astfel: 60 în mediul urban și 54 în mediul rural.

Repartizarea centrelor de examen pe municipii și orașe a fost făcută după cum urmează:

Cluj-Napoca: 40; Turda: 7; Câmpia Turzii: 3; Dej: 5; Gherla: 3; Huedin: 2

Elevii trebuie să se prezinte în sălile de examen la 8:30, iar testarea va începe la ora 9:00 și va dura 2 ore, până la 11:00. În săli, aceștia sunt aşezaţi alfabetic, câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Potrivit regulilor, candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli.

Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii care încearcă să fraudeze vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, candidaţii eliminaţi vor primi nota 1.

Prima probă, examenul de Limba Română, ce va avea loc luni dimineaţa, este structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

Subiectele primite de elevi la probele Evaluării Naţionale se vor publica, în zilele de examen, în jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Calendarul examenului de Evaluare Națională 2016:

27 iunie 2016 Limba şi literatura română – probă scrisă
28 iunie 2016 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2016 Matematica – probă scrisă
1 iulie 2016 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
1 iulie 2016 Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
2-4 iulie 2016 Rezolvarea contestaţiilor
5 iulie 2016 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Ponderea Evaluării Naţionale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din şcoala generală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.