Astronomii anunţă o ploaie de meteoriţi pe 13 decembrie

Una dintre cele mai frumoase ploi de meteoriţi din acest an este prognozată peste două zile, 13 decembrie, anunţă astronomii, potrivit Agerpres.

În data de 13 decembrie fragmente de comete vor intra în atmosfera planetei noastre şi vor genera o ploaie luminoasă spectaculoasă. Aceasta ploaie de meteoriţi este cunoscută sub numele de Geminide, deoarece văzută de pe Pământ creează impresia că stelele cad din constelaţia Gemenilor.

Fenomenul va avea loc în noaptea de 12 spre 13 decembrie, iar condiţiile pentru observarea lui vor fi ideale în acest an, asigură experţii. Luna va fi în fază de lună nouă, iar ploaia de meteoriţi va putea fi observată cel mai bine în Europa, SUA, Africa de Nord şi China, unde frecvenţa apariţiei de meteoriţi va fi de 120 de meteoriţi pe oră.

„Geminidele” sunt considerate de obicei cel mai abundent flux de meteoriţi din an. Fragmentele se îndreaptă spre Terra cu o viteză de 35 km pe secundă, iar în circumstanţe bune pot fi zărite până la 50 de fragmente de meteoriţi pe minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.