Atacantul Cristian Bud s-a înțeles cu Hermannstadt, dar a doua zi a ajuns la CFR Cluj pentru a treia oară în carieră!

CFR Cluj i-a găsit rezervă golgheterului George Țucudean și un înlocuitor în cazul unei plecări din Gruia, atacantul Cristian Bud, revenit în tricoul feroviarilor pentru a treia oară în carieră.

Bud s-a înțeles cu gruparea din Sibiu, FC Hermannstadt, chiar a efectuat un prim antrenament sub comanda lui Vasile Miriuță, iar imediat după a venit oferta din Gruia, acceptată de atacant.

Teodor Birț, președintele lui Hermannstadt, a vorbit despre modul în care Cristi Bud a revenit în Gruia.

„Sunt dezamăgit de plecarea lui Bud, nu mă așteptam. În prima fază am spus că nu pleacă, dar apoi m-am gândit la el și am zis să-l lăsăm să se ducă. E deranjant pentru că a venit cu argumente de ordin familiar. A venit la Sibiu și ne-a spus că nu mai poate sta departe de copil. El semnase contractul cu noi. Aceasta e prima lovitură financiară de când existăm. Ne-am înțeles aseară cu un atacant, dar nu mai vorbim că apoi intervine și Steaua. Sincer, mai căutăm un alt atacant, în caz că ni-l ia și pe ăsta să fim asigurați”, a declarat Teodor Birț, pentru Gazeta Sporturilor.

Conform sursei, CFR Cluj ar fi plătit în schimbul lui Bud suma de 20.000 de euro către Hermannstadt.

Cristi Bud va bifa cel de-al treilea transfer la CFR în carieră. Prima oară s-a transferat în 2010, de la Gaz Metan, în schimbul a un milion de euro, iar a doua oară a venit de la Milsami Orhei (Moldova), gratis.

În vârstă de 33 de ani, Bud a evoluat ultima dată în Liga a III-a a Elveţiei, la Yverdon Sport, unde a strâns 14 meciuri şi a înscris 5 goluri.

Bud are trei titluri de campion în palmares, două cucerite în România, cu CFR Cluj (2009/2010, 2011/2012) şi unul în Republica Moldova, cu Milsami Orhei (2014/2015). Jucătorul a evoluat în 186 de meciuri, în Liga 1, pentru Gaz Metan Mediaş, CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, Poli Timişoara şi Concordia Chiajna, înscriind 50 de goluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.