Atelierele auto din Cluj, verificate la sânge de autorităţi! Amenzi totale de 18.000 lei şi 3 firme închise

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială, în parteneriat cu angajați din cadrul Ministerului Transporturilor – Registrul Auto Român (R.A.R.) au efectuat ample verificări la atelierele de reparaţii şi dezmembări auto care funcţionează pe raza municipiului Cluj-Napoca.

13 puncte de lucru au fost verificate de autorităţi, iar neregulile constatate fiind: lipsa acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, lipsa autorizaţiilor tehnice eliberate de către R.A.R. Cluj, lipsă inspecţii finale pentru lucrările efectuate la sistemele de direcţie, frânare, reglat faruri şi reparaţii motor, nedeclararea punctului de lucru la Oficiul Registrului Comerţului.

Au fost încheiate în total 9 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 18.000 lei, în 3 cazuri dispunându-se suspendarea activităţilor, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009, ale Legii nr. 12/1990 republicată, ale O.G. nr. 82/2000 aprobată prin Legea nr. 222/2003 cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 51/2013 şi ale O.M.T.C.T. nr. 2131/2005 cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, 4 agenţi economici au fost invitaţi pentru prezentare la sediul R.A.R, în vederea finalizării controlului şi îndrumarea acestora în vederea începerii demersurilor necesare obţinerii autorizaţiilor tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.