Atentat soldat cu doi morţi la Ambasada SUA din Ankara

Două persoane au murit, iar o a treia a fost rănită, în urma unei explozii care s-a produs astăzi în fața Ambasadei SUA din Ankara, capitala Turciei, anunță BBC.

explozie ambasada sua din ankara

„Doi oameni au murit în atentatul sinucigaș, un agent de pază turc și atacatorul”, a declarat Alaattin Yuksel, guvernatorul provinciei Ankara din Turcia. Ambasadorul SUA la Ankara a confirmat că un agent de pază care era angajat al instituției a murit. Un al treilea cetățean turc a fost rănit în explozie.

Explozia s-a produs în fața unei intrări secundare în ambasadă, cea folosită de cetățenii care solicitau viză pentru Statele Unite. Reprezentanții ambasadei au fost duși în locuri sigure din interiorul clădirii. Deflagrația nu a cauzat pagube în interiorul clădirii Ambasadei SUA. La fața locului s-au deplasat zeci de ambulanțe și de mașini de pompieri.

Atacul nu a fost revendicat până acum de nicio grupare. Atentatul s-a petrecut într-o perioadă în care SUA, Germania și Olanda tocmai au trimis în Turcia, sub egida NATO, baterii de rachete Patriot, al căror scop este să îi protejeze pe cetățenii turci de eventuale atacuri siriene.

În ultimii ani, Turcia a fost în centrul mai multor atacuri organizate de separatiștii kurzi, de militanții islamiști sau de extrimiștii de stânga, notează BBC.

Ultimul mare atentat din Ankara s-a produs în anul 2007, când au fost ucise nouă persoane, alte 120 au fost rănite. Potrivit poliției, atentatul din 2007 a fost pus la cale de un extremist de stânga. Acesta a murit în explozie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.