Atentat terorist cu două explozii la maratonul din Boston. Două persoane au murit şi alte câteva zeci rănite

Două explozii au avut loc în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, cartierul general al organizatorilor fiind închis din cauza incidentului. Doi oameni au murit, alte 22 fiind rănite grav, potrivit unor surse citate de Fox News şi CNN. Unele victime au membre amputate.

maraton_boston_25092400

Au fost depistate alte două dispozitive explozive în Boston şi dezamorsate, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de CNN. Două hoteluri au fost evacuate şi închise după exploziile de la maraton.

Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile să fi fost un „atentat” terorist, securitatea fiind sporită în oraşele Boston, Washington DC şi New York în urma incidentului, relatează CNN.

„Am fost informat în legătură cu ceea ce pare să fi fost un atentat”, a declarat vicepreşedintele Joseph Biden, conform CNN.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie începând cu anul 1897.

UPDATE: Serviciile de telefonie au fost închise pentru a împiedica detonarea de la distanţă a bombelor. Au fost înregistrate 49 de persoane rănite şi două persoane decedate în urma exploziei de la maraton.

A treia explozie a avut loc la Librăria JFK, anunţă reprezentanţii Poliţiei din Boston.

UPDATE 2: Potrivit publicaţiei Boston Globe, au fost înregistraţi până acum 100 de răniţi, iar numărul lor este în creştere.

UPDATE 3: Poliţia din Boston roagă populaţia să rămână în case şi să nu umble în grupuri pe străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.