ATENŢIE! Femeie ţepuită de 2.700 euro printr-o convorbire telefonică

telefonO femeie din Turda a fost ţepuită la telefon de un bărbat care s-a dat drept soţul ei, plecat la muncă în străinătate. Acesta i-a spus că a accidentat cu maşina un pieton şi că are nevoie de bani, iar femeia a căzut în plasă şi i-a depus bărbatului în cont suma de 2.700 de euro.

„Victima a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi soţul ei, plecat la muncă în străinătate. Acesta i-a relatat femeii că a accidentat cu maşina un pieton, fără a da alte detalii. Convorbirea celor doi a fost întreruptă de un bărbat, care a intervenit şi s-a recomandat drept avocatul din oficiu al „soţului ei”.

Aşa zisul avocat i-a explicat victimei că femeia accidentată de bărbat este internată în spital şi va avea nevoie de o sumă de bani pentru o intervenţie chirurgicală. La solicitarea acestuia, femeia a depus bani într-un cont pe numele lui VIŢĂ MARIAN COSTINEL, respectiv suma de 1.000 euro şi 1.700 euro, necesare pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale în cazul aşa-zisei persoane accidentate”, arată Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj.

Recomandările Poliţiei în astfel de cazuri

  • Fiţi sceptici atunci când sunteţi contactat telefonic de către persoane necunoscute.
  • Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont).
  • Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani.
  • Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.